İpekyolu'nda Belediye Hizmetleri Durma Noktasında: DEM'li İpekyolu Belediyesi'ne Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Van’ın İpekyolu ilçesinde belediye hizmetlerinin aksaması, vatandaşların günlük yaşamını ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor.

Van Haberleri 8.05.2025 16:53:00 0
İpekyolu
Tarih: 08.05.2025 16:59 Güncelleme: 08.05.2025 17:08

Van’da belediye hizmetlerinin aksaması, vatandaşların günlük yaşamını ciddi şekilde etkilemeye devam ediyor. Özellikle İpekyolu Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyeleri, temizlik, altyapı, sokak aydınlatmaları ve park-bahçe bakımı gibi temel hizmetlerde yetersiz kalmakla eleştiriliyor. Belediye Başkanı Cevdet Altındağ’ın yönetimindeki İpekyolu Belediyesi, kamuoyunda artan tepkilerin odağına yerleşmiş durumda.

15 Şubat 2025’te Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından, belediye hizmetlerinin sistemli şekilde aksatıldığı gözlemleniyor. Vatandaşlar, bazı siyasi grupların bu süreci "protesto gerekçesi"ne dönüştürdüğünü ve kamu hizmetlerinin bu uğurda ihmal edildiğini ileri sürüyor. Oysa önceki kayyum dönemlerinde şehir merkezinde temizlik hizmetlerinin arttığı, ara sokaklarda parke döşendiği, aydınlatma sistemlerinin kurulduğu ve sokakların modern bir görünüme kavuştuğu biliniyor.

Ancak son bir yılda yaşananlar, bu hizmetlerin büyük oranda geri plana itildiğini gözler önüne seriyor. Şehir merkezinde çöp konteynerlerinin yetersizliği, düzenli temizlik yapılmaması, parklardaki tahribat ve özellikle yerlerinden sökülmüş elektrik direklerinin sokak ortasında açıkta duran kabloları ciddi güvenlik riski oluşturuyor. Esnaf kendi imkânlarıyla kırık direklerin üstünü poşetle kapatıyor, bantla sarıyor. 21. yüzyıl Türkiye’sinde bu manzaranın kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

İddialara göre, kayyum döneminde yapılan birçok altyapı yatırımı, kasıtlı olarak korunmadı; bazı bölgelerde ise elektrik direkleri yerlerinden sökülerek milyonlarca liralık kamu zararı oluşmasına sebep olundu. Vatandaşlar, belediye yönetimini ideolojik davranmakla ve hizmet üretmek yerine siyasi hesaplarla hareket etmekle suçluyor.

Özellikle Belediye Başkanı Cevdet Altındağ’a yönelik eleştiriler sertleşirken, halk arasında belediyenin asli görevlerini yerine getirmediği yönünde geniş bir kanaat oluşmuş durumda. İşten çıkarılan personelin yerine yüzlerce kişinin siyasi saiklerle işe alındığı iddiası, kamuoyunda “iki yüzlü bir yönetim anlayışı” olarak nitelendiriliyor.

İpekyolu ilçesinde, özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde açıkta duran elektrik kablolarının oluşturduğu tehlike, çocuklar ve yaşlılar için hayati risk taşıyor. Buna rağmen belediyenin gerekli müdahaleleri yapmaması, halkın tepkisini daha da artırıyor.

Van halkı, siyasi tartışmaların ötesine geçilmesini ve belediyelerin asli görevlerine dönerek halka hizmet etmeye başlamasını talep ediyor. Özellikle İpekyolu sınırları içerisindeki tüm mahallelerde derhal genel bir temizlik çalışması yapılması isteniyor. Vatandaşlar, “Bu şehir sahipsiz değil” diyerek Belediye Başkanı Altındağ’ı göreve çağırıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi / Kenan Gül'ün Haberi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem