Tarih: 10.07.2024 16:43

İpekyolu Belediyesi'nde İşten Çıkarmalara Mahkeme 'Dur' Dedi: İşe İade Kararı Emsal Olacak!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van 2. İş Mahkemesi, İpekyolu Belediyesi'nde görev yaparken yerel seçimlerin ardından işten çıkarılan işçilere yönelik önemli bir kararı duyurdu.

Belediyede 31 Mart yerel seçim öncesinde çalışmaya başlayan ve kıdem süreleri ile ekonomik gerekçeler ileri sürülerek işten çıkarılan çalışanlar adına verilen kararda, iş akdinin geçersiz fesih sayılması kararlaştırıldı. Bu durum, işçinin işine geri dönmesini ve ilgili tazminatların ödenmesini sağlıyor.

ADALET YERİNİ BULDU

Karardan memnuniyetini ifade ederek kamuoyuna açıklamada bulunan işçi Erkan Yeşilbaş, son derece mutlu olduğunu ve adaletin tecelli ettiği için sevinçli olduğunu dile getirdi. Erkan Yeşilbaş, mahkeme sonucunu almasında emeği geçen avukatına da teşekkürlerini sundu.

AVUKAT DEMİR'DEN MEMNUNİYET AÇIKLAMASI

Erkan Yeşilbaş'ın avukatı Cihat Demir ise, Van'da özellikle son zamanlarda ekonomik ve kıdem sebepleriyle birçok iş sözleşmesinin haksız ve yasal olmayan yollarla sonlandırıldığını belirtti. Van'da ilk kez açılan bu dava ile işten çıkarmaların kanuna uygun olmadığını savunduklarını ve mahkemenin de kendilerini haklı bulduğunu vurguladı. 

Alınan kararın, benzer durumda olan diğer işçiler için emsal teşkil edeceğini dile getiren Demir, işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti. Avukat Demir ve ekibi, bu davayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını da ekledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —