Tarih: 19.08.2024 02:06

İpekyolu Belediyesi’nde Canan Uzunay’ın Yakınına Kıyak Sözleşme

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ tarafından eş başkan diye kandırılan, Belediye Meclis Üyesi Canan Uzunay’ın yakınına ait olduğu iddia edilen AUDITTEC Uluslararası Denetim ve Belgelendirme Hizmetleri Tic. Ltd. Şirketi’ne ilçedeki asansörlerin denetim işi verildi.

AUDITTEC İLE 5 YILLIK ASANSÖR MUAYENE İŞİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

İpekyolu’nda resmi ve özel kurumlar ile konutlarda bulunan asansörlerin denetimlerini yapmak üzere İpekyolu Belediyesi tarafından bir İstanbul firması olan AUDITTEC Uluslararası Denetim ve Belgelendirme Hizmetleri Tic. Ltd Şti. ile 5 yıllık Asansör Muayene İşbirliği sözleşmesi imzalandı.

 

AUDITTEC’İN VAN’DA OFİSİ VE ELEMANI YOK

İpekyolu Belediyesi’nin 5 yıllık Asansör Muayene İşbirliği sözleşmesi imzaladığı AUDITTEC Uluslararası Denetim ve Belgelendirme Hizmetleri Tic. Ltd Şti’nin Van’da ofisi ve elemanı bulunmuyor. Çağrı merkezi üzerinden ulaşımı sorunlu olan ve asansör denetim hizmeti veriyor gibi görünen firma, denetim sorumluğunu yerine getirmiyor.

DENETİM FİRMASININ GÖREVİ NEDİR?

Asansörlerin yılda bir defa zorunlu olan periyodik kontrollerini yapması gerekiyor. İpekyolu İlçesi sınırları içerisinde kullanılan, yeşil mavi ve kırmızı etiketli asansörlerin kontrollerini yapması, etiket süresi dolanların raporlarını hazırlayıp belediyeye bildirmesi gerekiyor.

Bildirimden sonra belediye de etiket süresi dolan ve etiket şartlarını taşımayan asansörleri mühürleyecek.

Bina yöneticisi ile asansörün bakım onarımını yapan yetkili servis,  belirtilen eksiklikleri 40 gün içerisinde gidereceklerine dair noter onaylı taahhüdü belediyeye vermeleri üzerine asansörleri kullanıma açılıyor.

40 Gün içinde eksiklikleri giderilen asansör için denetim firmasına bildirimde bulunuluyor. Denetim firması gerekli denetimi yaparak belediyeye denetim raporunu uygun diyerek sunduktan sonra ilgili asansörün etiket rengi ve süresi güncelleniyor. Uygun değil raporu sunarsa asansörü teknik şartlarını uygun hale gelinceye kadar mühürlüyor.

DENETİM FİRMASI GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR MU?

Van’da ofisi ve elemanı bulunmayan UDITTEC firması yılda 1 kez sorunlu olarak denetlenmesi gereken asansörlerin denetimini sağlıklı yapamıyor, süreçleri takip edip teknik şartları uygun olan asansörler ile uygun olmayanları belediyeye bildirip mühürlenmesini, asansörlerin teknik şartlara uygun çalışmasını sağlamak için sorumluluklarını yerine getiremiyor.

ASANSÖR SAHİPLERİ VE TEKNİK SERVİSLER ŞİKÂYETÇİ

İpekyolu ilçesi sınırlarındaki binalarda çalışan asansörlerin sahipleri ve teknik servis hizmeti veren asansör firmaları UDITTEC’e ulaşamamaktan şikâyetçi.

Van’da ofisi ve elemanı olmayan UDITTEC firmasına çağrı merkezi üzerinden ulaşmak isteyenler de sağlıklı iletişim sağlayamıyor.

Sorunların çözümü için gerekli iş ve işlemlerle ilgili sürecin ilerleyebilmesi için iletişim kurmak istedikleri denetim firmasından muhatap bulamadıklarını söyleyen asansör sahipleri ve teknik servis yetkilileri, “İpekyolu Belediyesi’nin 5 yıllık sözleşme imzaladığı denetim firmasına ulaşamıyoruz, Van’da ofisi ve elemanı yok, firmada muhatap bulamıyoruz,  sorunların çözümünde ilerleyemiyoruz. Firmanın ismi var ama ne kendisi ne de hizmeti yok. Belediye bu firma ile sözleşmeyi hizmet üretilmesin, sorunlar çözülmesin diye mi imzaladı?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

UDITTEC’İN SÖZLEŞMESİ DEVAM EDECEK Mİ?

Sorumluluklarını yerine getiremeyen Canun Uzunay’ın yakınına ait olan UDITTEC firması ile sürecin bu şekilde sorunlu bir şekilde devam etmesi mümkün görünmüyor.

Van’daki asansör firmalarının beklentisi, Canan Uzunay’ın ÇATAKLI YAKINI olan İstanbul merkezli UDITTEC firması ile sözleşmenin sona erdirilmesi.

Teknik servislerin tahmini ise UDITTEC’in yerine Diyarbakır merkezli, Uzunay’a değil de Selahattin Demirtaş’a veya örgüte yakın bir HEVAL firması ile yeni bir sözleşme imzalanması.

SÜRECİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Yılan hikâyesine dönen denetim firması sürecini, Van’daki asansör firmaları ile birlikte Van Postası Gazetesi olarak bizler de takip ediyoruz.

CANAN UZUNAY’A TAVSİYE

Canan Uzunay, resmi Belediye Meclis Üyesi olmana rağmen Cevdet Altındağ ve DEM Parti seni eş başkan diye kandırdı. Hala akıllanmadın, şimdi de yakının AUDITTEC firması kandırdı ve utandırdı.

Canan Uzunay’a bir tavsiye: Verdiğiniz işin altından kalkabilecek, sizi utandırmayacak firma veya kişilere kıyakçılık yapmayı deneyin.

Önemli bir atasözünü de hatırlatalım “Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır”

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —