İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ’a Çağrı: Çıkardığın İşçilerin Alacaklarını Bayram Öncesi Öde!

Çalıştıkları dönemlere ait olan alacaklarını ödemeyen İpekyolu’nun DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ’a işçilerden haklarımızı Kurban Bayramı öncesinde öde çağrısı.

Van Haberleri 8.06.2024 20:28:00 5
İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ’a Çağrı: Çıkardığın İşçilerin Alacaklarını Bayram Öncesi Öde!
Tarih: 08.06.2024 20:30 Güncelleme: 09.06.2024 02:19

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Halkçı ve emekçi geçinen Van İpekyolu Belediyesi'nin İpekyolu’nun DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ, 2 Mayıs 2024 günü işçi kıyımı yaparak emek ve halk düşmanı olduğunu göstermiş oldu.

HALK VE EMEK DÜŞMANI: DEM’Lİ BAŞKAN CEVDET ALTINDAĞ İŞÇİLERİN HAKKINI ÖDEMEDİ

İşten çıkarılan işçilerin İpekyolu Belediyesi önündeki eylemleri devam ediyor. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir tarafından yapılan müzakere çağrısı, Van Şube Başkanı  Fatih Akdeniz tarafından da defalarca gündeme getirilmesine rağmen İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Aldındağ sessiz kalarak emek düşmanlığına devam etti.

AKDENİZ'DEN İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN HAKLARINI ÖDEME ÇAĞRISI

İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ’ın yaptıkları müzakere çağrılarına duyarsız kaldığını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, “İşten çıkarılan işçilerimizin çalıştıkları dönemlere ait maaş farkları ve fazla mesai ücreti alacakları bulunuyor. Kurban Bayramı yaklaşıyor, işten çıkarılan, harçlıkları olmayan, çevreden bulabildikleri borçlarla hayatlarını sürdürmeye çalışan işçilerimizin, kalan alacaklarının bayramdan önce ödenerek, bayrama bir nebze olsa ihtiyaçlarını gidererek girmelerini istiyoruz. Bu nedenle her türlü ideolojik ve siyasi yaklaşımdan uzak, insani ve vicdani bir şekilde davranılması, işçilerimizin haklarının Kurban Bayramı’ndan önce ödenmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

İŞÇİLER, “BAYRAMA HARÇLIKSIZ GİRMEK İSTEMİYORUZ”

Çalıştıkları döneme ait maaş farkları ve fazla mesai alacaklarının ödenmediğini belirten işçiler, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldık. Öncelikle işimizi geri istiyoruz. Ayrıca çalıştığımız dönemlerden kalma maaş farkı ve fazla mesai ücreti alacağımız var. Kurban Bayramı yaklaştı, bayram ihtiyaçlarımızı karşılamayı bırakın, bayrama cebimizde harçlık olmadan gireceğiz. İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ'dan kendisini bizim yerimiz ekoymasını ve içeride kalan alacaklarımızı Kurban Bayramı'ndan önce ödemesini istiyoruz.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Smdlldldş
8.06.2024 20:48:46
Maaşlarımızı öde cevdet ayıptır senin de evlatların var senin de çocuklarım var sen bu kadar şeref namus sahibi isen bu işten çıkardıklarım haklarını ödemek zorundasın ve işe geri almak zorundasın ayıptır bu kadarını ayıp ya üçbeş kuruşa tenezzül eden bir adam oldun gittin be yazıklar olsun sana senin gibi Başkanlığı da senin gibi başkana yazıklar olsun seni kimler seçmişse onlara da yazıklar olsun

Kavaşi
8.06.2024 20:54:02
Yap bı babalık Cevdet başkan garibanlari sevindir

Ferit BAL
8.06.2024 22:00:00
Cevdo bu garibanların ücretlerini DEM PKK ya yedirdi kayyum bahanesiyle hakkariye vana doluşup yiyip içip yatıp keyf etmişler araştırılsın ne kadar para ödenmiş bu müptelalara

Eski vanlı
9.06.2024 05:31:10
İnşallah

Ahmet karaca
9.06.2024 07:50:53
İnsanlar bu bayram cebınde 5 kuruş olmadan geçirecek hadi işten kovdunuz bari çalıştığımız günlerin parasını verseydiniz

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem