İpekyolu Başkanı Kuşan'dan Sert Mesajlar: 'Ölüm Bile Hedefimizden Döndüremez'

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan Van'da meydana gelen, sokakları karıştıran, halkı mağdur eden ve şehri yaşanmaz hale getiren olaylara ve seçim sürecine yönelik bir açıklama yaptı.

Van Haberleri 4.04.2024 14:56:00 0
İpekyolu Başkanı Kuşan
Tarih: 04.04.2024 15:03 Güncelleme: 04.04.2024 18:27

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Kuşan, 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından Van'da meydana gelen olaylara ve seçim sürecine yönelik eleştirel bir değerlendirme yaptı.

SEÇİM SÜRECİNDE KANUNİ HAKLARINI KULLANIMA VURGU

Kuşan, seçim sürecinde yaşanan gerginliğin herkesi yorduğunu belirtirken, seçim sonucuna itiraz etmek isteyen adayların tamamen kanuni haklar kapsamında işlem yaptıklarını söyledi. Kuşan'a göre seçim sonuçlarına itiraz etmek, yasal olarak tanınan hakların bir parçasıdır.

DEMOKRATİK HAKLAR VE SOKAK OLAYLARINA İLİŞKİN TEPKİLER

Seçim kurulu kararları ve başvuruları değerlendirilirken, şiddet içeren eylemlerin hiçbir hukuki temeli olmadığını ifade eden Kuşan, demokratik hakların kullanımı ile şiddeti karıştırmamanın önemine değindi. Gösteri ve yürüyüş özgürlükleri gibi demokratik hakların, insanları incitmeyi gerektirmediğinin altını çizdi.

SİYASETTE TAHAMMÜL VE DİYALOG ÇAĞRISI

Kendisinin siyasi bir figür olmasına rağmen herkese eşit ve insani yaklaşımda bulunduğunu dile getiren Kuşan, siyasette farklı fikir ve görüşlere tahammül edilmesi gerektiğine işaret etti. Kuşan, gözaltına alınan vatandaşların yakınlarına yardım ettiğini ve bu konuda tarafsız davrandığını örnek olarak sundu.

SOSYAL MEDYA VE İKİYÜZLÜLÜK ELEŞTİRİ

Bazı sosyal medya kullanıcılarının sahte hesaplar aracılığıyla belli kesimleri hedef göstermeye çalıştığını belirten Kuşan, bu tür eylemlerin linç kampanyasından başka bir şey olmadığını ifade etti. Aynı zamanda, iktidarın nimetlerinden faydalanan ancak duruma göre pozisyon değiştiren kişilere yönelik eleştirilerini de dile getirdi.

İPEKYOLU İÇİN HİZMET HEDEFİ VE SON SÖZ

İpekyolu ilçesine AK Parti'nin belediyecilik anlayışıyla hizmet etme arzusundan bahseden Kuşan, bu hayalin henüz gerçekleşmediğini ancak umutlarını koruduğunu ifade etti. Son olarak yol arkadaşlığının önemine değinerek, inandıkları yolda şerefle ve cesaretle yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

YAVUZ KUŞAN'IN AÇIKLAMASI

Bir hayat yaşıyoruz.
Bu hayat herkesin istediği gibi yürümüyor, kimisine göre adil, kimisine göre haksızlık, kimisine göre şans ve kimisine göre de şanssız bir hayat diye isimlendirilir.

Bizim yaşadığımız bu hayatta dönem dönem haksızlığa uğradığımız oluyor. Buna da değişik tepkiler gösteririz, bu tepkiler kişiye göre değişir.

Bir seçim atlattık, iyisiyle kötüsüyle nihayetinde bitti. Partiler adına çalışan tüm arkadaşlar yoruldular.

Sonuç olarak kaybeden adaylarımız partimizin aracılığıyla seçim kurullarına başvuruda bulundular. Ama bu başvurular tamamen kanuni haklar üzerinden yapılan başvurulardır. Bu duruma isterseniz etik değil deyin, isterseniz etiktir deyin. Sonuçta bu bir seçim ve adaylar kanunun, yasanın kendilerine vermiş olduğu hakları (itiraz, inceleme, oyların yeniden sayılması gibi) kullanmak isteyecektir.

Ancak seçim kurulunda henüz değerlendirme aşamasında olan bir karar için, insanları üzmek, iş yerleri yakmak çiçeğe böceğe zarar vermek, tehditler küfür etmeler hiç kimsenin hakkı da değil haddi de değil.

Oturma eylemleri, grevler sloganlar, yazmalar çizmeler, yürüyüşler bunlar kanunun sizlere verdiği haklardır, insan kalbini kırdıktan sonra onarmak büyük mesele.

Şahsım adına bu ilde siyaset yapıyorum, yaptığım bu siyaset sizlere doğru gelmeyebilir, sizin de bana doğru gelmediği gibi… Ancak birbirimize tahammül etmek zorundayız. Ben bana gelen hiç bir vatandaşın ideolojisine ya da şekline şemasına bakarak değerlendirmem. Hepsine insanı bir yaklaşım sergiler, elimden gelen bütün imkânları kendilerine seferber ederim. Bu akşam gözaltına alınan arkadaşlarımın yakınlarına yardımcı olduğum gibi.

Bir diğer konuda birileri bizleri fake hesaplar üzerinden belli kesimlere, gruplara hedef gösteriyor. Amaçları nedir? Bilemiyorum. Anladığım kadarıyla bize karşı bir linç kampanyası başlatmak istiyorlar. Bunun başka bir izahı yoktur. Ancak bu arkadaşlara şunu söylemek isterim. Asla ama asla doğru bildiğim davamdan vazgeçmem. Eğer sonu ölüm bile olsa eyvallah der güler geçerim. Ancak davamda hatalar yapılırsa daha evvel yaptığım gibi yine de bunu da kısık değil sesli bir şekilde dile getiririm. Körü körüne bir saplantı içinde değilim ama sizler bu sahte hesaplarla haysiyet cellatlığı yapıyorsunuz. Bir korkak gibi davranarak vicdanınızın kölesi olmayı tercih ediyorsunuz. Derler ya ‘düşmanın da merdini isterim’

Bütün bunlarla beraber canımı en çok yakan başka bir konu da, bugüne kadar iktidarın makam olarak tüm nimetlerinde faydalanan ikiyüzlü karakter yoksunlarıdır.

Onların sosyal medyadaki paylaşımları çokta hakkaniyetli değildiler. Önce kayyum geldiklerini duyunca telefonla arayarak sevinç çığlıkları atarak ardında sokak protestolarına şahit olduklarında bir korkak gibi AK Parti aleyhine paylaşımlar yaptılar. Ve şimdi tekrar o paylaşımları kaldırdılar. Bu hareketin ne denli ahlaki olduğunu sizlerin, kamuoyunun vicdanlarına bırakıyorum.

Bir hayalimiz vardı. İpekyolu teşkilatı olarak belediyemizi AK belediyecilikle buluşturmak. Bu güzel ilçeye hizmet etmek istiyorduk. Özellikle her zaman kenar mahalle olarak adlandırılan doğduğum ve hayatımın en güzel zamanlarını geçirdiğim Karşıyaka, Hacibekir, Yeni mahalle, Bostaniçi gibi mahallelerimizin daha ferah, daha yaşanılabilir, toprağına, imarına değer kazandırılmış daha yaşanılabilir mahalleler seviyesine getirebilmekti. Ama nasip olmadı. İnşallah bir gün nasip olur diye ümit ediyorum.

Son sözüm şöyle olsun.
“Yol arkadaşlarımız şerefli ve cesur insanlardan olsun.
İnandığımız dava ne olursa olsun, inandığım için öleceksem.
Ey ölüm hoş geldin safalar getirdin.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem