İpekyolu ADEM’den yılsonu sergisi

İpekyolu ADEM’den yılsonu sergisi

Van Haberleri 10.07.2024 17:06:00 0
İpekyolu ADEM’den yılsonu sergisi
Tarih: 10.07.2024 17:06 Güncelleme: 10.07.2024 17:07

Van’da İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Aile Destek Merkezleri (ADEM) tarafından yıl sonu sergisi düzenlendi.

Van-Şişli Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen sergide, kadınların yıl boyunca büyük emek vererek hazırladığı ürünler ve çeşitli süs eşyaları sergilendi. Serginin açılışına İş-Kur İl Müdürü Selma Biçek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Elif Yörük, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Sergi ile ilgili açıklamada bulunan İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi Sorumlusu Esma Uludağ, merkezin yıl boyunca 5 bine yakın kursiyere hizmet verdiğini ifade ederek, “Burada bine yakın kursiyere ait ürünler sergileniyor. Bunları daha sonrasında kendilerine ekonomik katkı olsun diye satışını gerçekleştireceğiz. Bu şekilde kursiyerlerimiz hem eğitim almış oluyorlar hem de bu şekilde ürün üretimini öğrenip kendi ekonomilerine katkı sağlıyorlar” dedi.

Kadınların Aile Destek Merkezlerine yoğun katılım sağladığını vurgulayan Uludağ, “Aile Destek Merkezleri onlar için kafalarını rahatlatmaları için, hayatlarını idame etmeleri için, aileleri ve çocukları ile daha sağlıklı iletişim kurmaları için kullandıkları bir merkezdir. 7 yıl önce biz başladığımızda farklı bir bakış açısı vardı ama gün geçtikçe merkezlerimize kadın sayımız genç kızlarımızın sayısı ve çocuklarımızın sayısı gittikçe artmaya başladı. Bunlar da bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Serginin iki gün boyunca açık kalacağını da sözlerine ekleyen Uludağ, sergiye olan katılımın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kurdele kesiminin ardından program, katılımcıların sergiyi gezmesi ve ürünler hakkında bilgi almaları ile sona erdi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: İpekyolu yılsonu sergisi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ