Instagram Erişim Engeli Yakında Kalkabilir: AK Parti'den Umut Veren Açıklama!

İnstagram erişim engeli kısa sürede kalkabilir.

Bilim ve Teknoloji 7.08.2024 16:07:00 0
Instagram Erişim Engeli Yakında Kalkabilir: AK Parti
Tarih: 07.08.2024 16:09 Güncelleme: 07.08.2024 17:59

AK PARTİ'DEN ÖNEMLİ INSTAGRAM AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, canlı yayında yaptığı açıklamalarla Instagram'ın erişim engelinin kısa sürede kalkabileceği sinyalini verdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), 'katalog suçlar' kapsamında 2 Ağustos'ta Instagram'a erişim engeli uyguladığı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun, firma yetkilileri ile yapılan toplantılarda Türkiye'nin taleplerinin kabul edilmesi durumunda erişim engelinin kaldırılacağını açıklamasının ardından gözler Instagram'a çevrilmişti.

HASAN BASRİ YALÇIN'DAN AÇIKLAMALAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın katıldığı programda konuya ilişkin olarak, "Mecraların kısıtlanması kesinlikle arzuladığımız bir durum değil. Fakat bu şirketlerin de Türkiye'nin hukuk düzenine saygılı bir şekilde iş yapmaları gerekiyor. Bizim amacımız ifade özgürlüğünün önünü kesmek değil, ancak Türkiye'nin kurallarına uymaları şart" dedi. Yalçın, sosyal medya şirketlerinin diğer ülkelerin hukuk sistemine uyum sağladığı gibi Türkiye'nin hukuki çerçevesine de uymaları gerektiğinin altını çizdi.

ERİŞİM ENGELİNİN KALKMASI BEKLENİYOR

Hasan Basri Yalçın, "Benzer durumlar İngiltere gibi diğer ülkelerin de gündeminde. Türkiye de egemen bir devlet olarak kendi kanunlarını uygulamada kararlı. İletişim üzerinden yaşanan bu süreçte pozitif ilerlemeler kaydediliyor. Müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını ve Instagram'ın kısa sürede Türkiye'deki faaliyetlerine devam edebileceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA KURALLAR VE UYUMLULUK VURGUSU

Türkiye'de sosyal medya kurallarına değinen Yalçın, yasal düzenlemelerin sosyal medya platformlarını da kapsadığına ve bu platformların da hukuka uygun içerik üretmek zorunda olduğuna dikkat çekti. Özellikle yalan haber ve kamu düzenini bozabilecek içerikler konusunda dünyanın dört bir yanında benzer kaygıların olduğunu belirten Yalçın, Türkiye'nin de bu türden içeriklerle mücadele etme hakkını savundu. Yalçın sözlerini, "Türk hukuk sistemine uygun hareket eden sosyal medya platformları, ülkemizde sorunsuz biçimde hizmetlerine devam edebilir. Ancak uymayanlar için Türkiye'nin kanunları etkin olacaktır" diyerek noktaladı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem