İnfaz koruma memurları öğretti, hükümlü çocuklar sanat eseri üretti

İnfaz koruma memurları öğretti, hükümlü çocuklar sanat eseri üretti

Kültür Sanat 28.05.2024 13:45:04 0
İnfaz koruma memurları öğretti, hükümlü çocuklar sanat eseri üretti
Tarih: 28.05.2024 13:45
Elazığ’da Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından çocuklara ait ’El Emeği Göz Nuru Karma Sergisi’ açıldı. Hükümlü çocukların ellerinden çıkan ve iki gün sürecek olan karma sergide ahşap lambaderlerden karakalem resimlere, filografiden akrilik boya tablolara her teknikten eserler yer aldı.
Adalet Bakanlığı koordinesinde Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Çocuk Eğitimevi İl Müdürlüğü tarafından hükümlü çocukların rehabilite olmaları, sosyal hayata uyum ve meslek edinmelerine yönelik çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede hükümlü çocuklar, Elazığ Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından açılan iki farklı atölyede ahşap yakma, resim, karakalem, akrilik ve yağlı boya tablo, karışık teknikte resimler, ahşaptan masa üstü ve ayaklı lambaderler ile filografi sanatını öğreniyor. Elazığ’da da suça sürüklenmiş yaklaşık 30 öğrencinin yapmış olduğu eserler için sergi açıldı. Bir alışveriş merkezinde açılışı gerçekleştirilen sergiye Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin de katıldı. Burada sergiyi gezerek eserleri inceleyen Yeğin, aynı zamanda çocuklarla sohbet ederek, hem öğretici olan infaz memurlarını hem de çocukları tebrik etti.

’’Çok faydalı dönüşler alıyoruz’’
Öğrettiği filografi sanatı ile çocuklardan verimli dönüşler aldıklarını belirten infaz ve koruma memuru Ayhan Güneş, ’’Burada Adalet Bakanlığı Elazığ Çocuk Eğitimevinde kalan hükümlü çocukların, suça sürüklenmiş çocukların yapmış olduğu eserler sergileniyor. 30 hükümlü öğrencimizin, çocuğumuzun yaptığı eserler. Uzun bir uğraş sonucunda bu sergimizi yapıyoruz. Bakanlığımızın, genel müdürlüğümüzün bize verdiği destekle şu anda bu sergiyi yapıyoruz. Burada üç farklı sanat dalı var. Filografi, ahşap sanat ve resim dallarında eserler var. Bu sergiden gelecek olan gelirlerin tamamı, bu eserleri yapan çocuklara veriyoruz. Suça sürüklenmiş çocuklar için oldukça faydalı bir sanat. Kurumumuzda iki atölyemiz var ve iki hoca çalışıyoruz. Çok faydalı dönüşler alıyoruz. Belli bir kota koymuyoruz. İsteyen herkes atölyelerimize katılabiliyor” dedi.

“Buradaki eserlerin yüzde 95’i çocukların el emeği”
İnfaz ve koruma memuru Emrullah Gültekin ise “Ayhan hocam ile birlikte tabiri caizle iki atölye işletiyoruz. Güzel işler çıkartıyoruz. Yaklaşık 45 tane şövalemiz, ahşap yakma, aynı zamanda resim, karakalem, ve filografi eserlerimiz var. Geri dönüşüm malzemelerinden güzel işler ortaya çıkarıyoruz. Masa üstü ve ayaklı ahşap lambaderler yaptık. Buradaki eserlerin yüzde 95’i çocukların el emeği, biz gerektiğinde sadece son rötuşleri yaptık” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem