İnfaz koruma memurları öğretti, hükümlü çocuklar sanat eseri üretti

İnfaz koruma memurları öğretti, hükümlü çocuklar sanat eseri üretti

Kültür Sanat 28.05.2024 13:45:04 0
İnfaz koruma memurları öğretti, hükümlü çocuklar sanat eseri üretti
Tarih: 28.05.2024 13:45 Güncelleme: 28.05.2024 13:45
Elazığ’da Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından çocuklara ait ’El Emeği Göz Nuru Karma Sergisi’ açıldı. Hükümlü çocukların ellerinden çıkan ve iki gün sürecek olan karma sergide ahşap lambaderlerden karakalem resimlere, filografiden akrilik boya tablolara her teknikten eserler yer aldı.
Adalet Bakanlığı koordinesinde Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Çocuk Eğitimevi İl Müdürlüğü tarafından hükümlü çocukların rehabilite olmaları, sosyal hayata uyum ve meslek edinmelerine yönelik çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede hükümlü çocuklar, Elazığ Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından açılan iki farklı atölyede ahşap yakma, resim, karakalem, akrilik ve yağlı boya tablo, karışık teknikte resimler, ahşaptan masa üstü ve ayaklı lambaderler ile filografi sanatını öğreniyor. Elazığ’da da suça sürüklenmiş yaklaşık 30 öğrencinin yapmış olduğu eserler için sergi açıldı. Bir alışveriş merkezinde açılışı gerçekleştirilen sergiye Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin de katıldı. Burada sergiyi gezerek eserleri inceleyen Yeğin, aynı zamanda çocuklarla sohbet ederek, hem öğretici olan infaz memurlarını hem de çocukları tebrik etti.

’’Çok faydalı dönüşler alıyoruz’’
Öğrettiği filografi sanatı ile çocuklardan verimli dönüşler aldıklarını belirten infaz ve koruma memuru Ayhan Güneş, ’’Burada Adalet Bakanlığı Elazığ Çocuk Eğitimevinde kalan hükümlü çocukların, suça sürüklenmiş çocukların yapmış olduğu eserler sergileniyor. 30 hükümlü öğrencimizin, çocuğumuzun yaptığı eserler. Uzun bir uğraş sonucunda bu sergimizi yapıyoruz. Bakanlığımızın, genel müdürlüğümüzün bize verdiği destekle şu anda bu sergiyi yapıyoruz. Burada üç farklı sanat dalı var. Filografi, ahşap sanat ve resim dallarında eserler var. Bu sergiden gelecek olan gelirlerin tamamı, bu eserleri yapan çocuklara veriyoruz. Suça sürüklenmiş çocuklar için oldukça faydalı bir sanat. Kurumumuzda iki atölyemiz var ve iki hoca çalışıyoruz. Çok faydalı dönüşler alıyoruz. Belli bir kota koymuyoruz. İsteyen herkes atölyelerimize katılabiliyor” dedi.

“Buradaki eserlerin yüzde 95’i çocukların el emeği”
İnfaz ve koruma memuru Emrullah Gültekin ise “Ayhan hocam ile birlikte tabiri caizle iki atölye işletiyoruz. Güzel işler çıkartıyoruz. Yaklaşık 45 tane şövalemiz, ahşap yakma, aynı zamanda resim, karakalem, ve filografi eserlerimiz var. Geri dönüşüm malzemelerinden güzel işler ortaya çıkarıyoruz. Masa üstü ve ayaklı ahşap lambaderler yaptık. Buradaki eserlerin yüzde 95’i çocukların el emeği, biz gerektiğinde sadece son rötuşleri yaptık” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ