İnci kefali avcılarına göz açtırılmıyor

İnci kefali avcılarına göz açtırılmıyor

Van Haberleri 22.05.2023 09:08:00 0
İnci kefali avcılarına göz açtırılmıyor
Tarih: 22.05.2023 09:08 Güncelleme: 22.05.2023 13:50

Van Gölü’nün sodalı suyunda yaşayan inci kefalinin üreme döneminde yaptığı zorlu göç sürecinde geceli gündüzlü denetim yapan ekipler, 20 ton balığa el koyarken, kaçak avlanan 15 şahıs hakkında ise 167 bin lira idari para cezası uyguladı.
Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefalinin engel tanımayan "muhteşem yolculuğu" havaların ısınmasıyla birlikte başladı. Van’da 20 bin insanın ekmek kapısı olan ve izleyene görsel şölen sunan inci kefalinin korunması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.
Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir öncülüğündeki ekipler de Van Gölü’ne dökülen akarsularda geceli gündüzlü nöbet tutmaya başladı. Ekipler, kaçak avcılığı önlemek amacıyla bir taraftan nöbet tutarken, diğer taraftan da göç sürecinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması amacıyla çalışmalar yürütüyor. Ekipler, özellikle kaçak avcıların ağ attığı mansap alanında nöbetlerini sıkılaştırdı.

“15 şahsa 167 bin lira idari para cezası uygulandı”
İHA muhabirine konuşan Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, 3 ay sürecek olan avlanma yasağının devam ettiğini belirtti. Avlanma yasağı öncesi bir ay boyunca hazırlık çalışması yürüttüklerini ifade eden Şube Müdürü Demir, “Yasak süresince jandarma, sahil güvenlik, deniz polisi, emniyet, il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri personelleri 7 gün 24 saat esaslı görev yapılıyor. Yapılan denetimlerle kaçak avcılığa müsaade edilmemektedir. 15 Nisan - 15 Mayıs tarihleri arasında 20 ton inci kefaline el konuldu. Kaçak avlanan 15 şahsa 167 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca 6 bin metre uzunluğunda manyat ve misina ağı ile 23 adet av aracına el konuldu” dedi.
Geçtiğimiz yılın aynı döneminde de kaçak avlanan 35 şahıs hakkında 136 bin lira idari para cezasının uygulandığını hatırlatan Demir, yasak süresince geceli gündüzlü denetimlerine aralıksız devam edeceklerini kaydetti.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kefali avcılarına açtırılmıyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ