İmralı'da Tarihi Görüşme: DEM Parti Üçüncü Kez Adalet Bakanlığı'na Başvurdu

DEM Parti'den İmralı için yeni adım: Üçüncü ziyaret için başvuru yapıldı.

Politika 25.02.2025 18:08:00 0
İmralı
Tarih: 25.02.2025 18:12 Güncelleme: 25.02.2025 18:08

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM Grup Toplantısı'nda önemli bir açıklamada bulundu. Bakırhan, DEM Parti'nin İmralı Adası'na yönelik üçüncü ziyaret için Adalet Bakanlığı'na başvuru yaptığını duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin 2025'te PKK teröründen tamamen kurtulma hedefine doğru önemli bir adım olarak görülüyor. 

TÜRKİYE'NİN 2025 HEDEFİ VE İMRALI GÖRÜŞMELERİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başlattığı süreç, PKK lideri Abdullah Öcalan ile DEM Parti arasındaki diyalogun devam etmesini sağlıyor. Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan süreç, Adalet Bakanlığı'nın onayı ile İmralı'daki görüşmelerin sürdürülmesine zemin hazırlamış durumda. Bu görüşmeler, Türkiye'nin terör sorununu çözme ve barış sürecini ilerletme yönündeki kararlılığını gösteriyor. 

HEYETİN KUZEY IRAK TEMASLARI VE İMRALI ZİYARETİ HAZIRLIĞI

DEM Parti İmralı heyeti, Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği temasları tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Heyet, bu temasların ardından İmralı Adası'nda terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yeniden bir araya gelmeyi planlıyor. Bu görüşmenin, sürecin ilerleyişi açısından kritik öneme sahip olduğu belirtiliyor. 

SÜRECİN KİLİT ADIMLARI VE MUHTEMEL GELİŞMELER

Süreç, Bahçeli'nin çağrısı ve ardından verilen müzakere izinleri ile hız kazandı. DEM Parti'nin geçmişte yaptığı başvurular sonucu, İmralı'ya yapılan ziyaretler, diyalog ve anlaşmalar yönünde önemli adımlar atılmasını sağladı. Tuncer Bakırhan, görüşmelerin ve sürecin daha inandırıcı hale gelmesi için görüntülü çağrı yapılmasını önerdi. Adalet Bakanlığı yetkilileri ise mevzuata uygun olarak süreci yürütme taahhüdünde bulundu. 

Bu süreç, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve iç barışa ulaşma hedefini gözler önüne seriyor. İmralı görüşmelerinin devamı, hem taraflar arasında anlayışın artmasına hem de uzun vadeli çözüm umutlarının güçlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ