İmamoğlu'ndan Batı'ya Şikayet: Cezaevi Yazışmalarıyla Türkiye'yi Karalıyor

CHP Liderlerinin İngilizlere Sitemleri Devam Ediyor: Özgür Özel’in ardından Ekrem İmamoğlu da Financial Times aracılığıyla Batı dünyasına yönelik suçlamalar ve tehditler içerikli bir yazı kaleme aldı.

Asayiş 16.04.2025 14:26:00 0
İmamoğlu
Tarih: 16.04.2025 14:29 Güncelleme: 16.04.2025 14:26

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonları sürerken tutuklanan Ekrem İmamoğlu, cezaevinden gönderdiği yazılarla Türkiye’yi hedef almaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Batı medyasında boy gösteren İmamoğlu, kendisinin tutuklu kalması durumunda bölgedeki istikrarın bozulacağını ve yatırımların tehlikeye gireceğini iddia etti.

BATILI MEDYADA TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET KAMPANYASI

Özgür Özel, İngiliz BBC’ye verdiği röportajda İngiltere yöneticilerini eleştirerek Türkiye’yi şikayet etmişti. İmamoğlu ise New York Times’tan sonra şimdi de Financial Times’a bir yazı yazarak benzer iddialarda bulundu.

“EVİMİ BASTILAR, DİPLOMAMI İPTAL ETTİLER”

“Türkiye’nin Demokratik Geleceği Neden Dünya İçin Önemlidir?” başlıklı yazısında İmamoğlu, “Silivri Cezaevi’nden yazıyorum. Siyasi bir tutukluyum” ifadeleriyle dikkat çekti ve şu açıklamaları yaptı:

Erdoğan yönetimi, cumhurbaşkanlığı adaylığımı durdurmak için baskıyı artırdı. Evim basıldı. Üniversite diplomam keyfi şekilde iptal edildi. Adaylık açıklamama günler kala tutuklandım.

SURİYE VE GAZZE'Yİ BAHANE EDEREK TEHDİT ETTİ

İmamoğlu, yazısında Orta Doğu politikalarına da değinerek Batı’yı tehdit etti. Kendisinin cezaevinden çıkmaması durumunda bölgedeki yatırımların tehlikeye gireceğini ve Suriye ile Gazze'deki krizlerin derinleşeceğini öne sürdü.

Suriye'deki gelişmeler ve Gazze'de devam eden trajedi istikrarsızlığın sınırlar ötesine ne kadar hızlı yayılabildiğini gözler önüne seriyor.

YATIRIMCI GÜVENİNİ KAYBETME KORKUSU

Ekonomi konusuna da değinen İmamoğlu, "Küresel tedarik zincirleri yeniden şekillenirken coğrafyamız ve sanayi altyapımız bizi doğal bir ortak haline getiriyor ancak bu potansiyel, yalnızca ülke güvenilir şeffaf ve kurallara dayalı ekonomik politikalarla yönetilirse gerçekleşebilir aksi takdirde yatırımcı güveni kaybolur ve sermaye başka yerlere akar" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ