İmamoğlu için bir mağduriyet operasyonu daha!

CHP grup toplantısı sonrası ‘İmamoğlu konuşturulmadı' propagandası yapıldı. “Ankara ziyaretini CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istediği, aslında bir konuşma yapılmayacağı, bilerek ‘konuşacak' bilgisinin yayıldığı belirtildi.

Politika 21.12.2022 17:23:00 0
İmamoğlu için bir mağduriyet operasyonu daha!
Tarih: 21.12.2022 17:29 Güncelleme: 21.12.2022 17:23

CHP grup toplantısı sonrası ‘İmamoğlu konuşturulmadı' propagandası yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan, hakaretten ceza alacağı ve davanın sonuçlanmasına birkaç yıl varken 'İmamoğlu'na siyasi yasak' propaganlarının ardından yeni bir mağduriyet tiyatrosu daha çevrildi.

Akşam'dan Melik Yiğitel'in haberine göre; CHP'li üst düzey yöneticiler, Akşener'in de içinde olduğu 'yeni bir ince işçilik'le karşı karşıya oldukları görüşünde.

Yiğitel'in haberinde şu ifadelere yer verildi:

"Konu, dün gün boyu tartışılan, "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu grup toplantısına davet etti, ancak kürsüde konuşma yapmasına izin vermedi" iddiaları. Konuştuğum CHP'li kaynaklar, gerçeğin tam aksi olduğunu söyledi:

"Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu cumartesi günü kahvaltıda bir araya geldi. İmamoğlu, grup toplantısına katılmak istediğini iletti. Kılıçdaroğlu da 'tamam gel' dedi. İmamoğlu'nun konuşma yapacağı söylentisi sonradan servis edildi, sosyal medyadan yayıldı. İmamoğlu konuşmayınca da, 'söz verilmiş de tutulmamış' gibi sunulmak istendi. 'Konuşturulmadı' mağduriyetine giden ince bir işçilik yürütüldü."

Bu kulis bilgileri, İmamoğlu'na yakın bir isim olan Gezici Araştırma Şirketinin Başkanı Murat Gezici'nin birlikte katıldığımız televizyon programındaki sözleriyle örtüşüyor.

Gezici, "İmamoğlu grupta konuşma yaparak Cumhurbaşkanı adaylığını sabitlemiş olur" dedi. "Ya konuşturulmazsa" sorusuna "Ayrı bir mağduriyet ortaya çıkar" karşılığını verdi.

İmamoğlu, grup toplantısında konuşmadı. Ya CHP yönetimi tedbir almış ya da İmamoğlu kendi kendine gelin güvey olmuş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Bilgim yoktu. Saraçhane buluşmasını Twitter'dan öğrendim" açıklamasına cevap verirken "Saraçhane buluşması Kılıçdaroğlu'na yönelik kumpas" değerlendirmesini doğrulayan ifadeler kullandı. İmamoğlu "Bu kararı çok önceden parti yöneticileriyle aldık.. Genel Başkanı yeniden bilgilendirmedik" dedi.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP'nin dünkü grup toplantısına katıldı. Konuşmasında İmamoğlu hakkındaki yargı kararına değinen Kılıçdaroğlu'nun şu sözleri dikkat çekti: "Ekrem İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur." İmamoğlu ise toplantı sonrası, "Gurur duydum. Öyle duygularla yol arkadaşlığımız var. Genel Başkanıma minnet duyuyorum" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, gazetecilerin "Saraçhane düğümü çözüldü mü" sorusuna ise "Düğüm yoktu ki" yanıtını verdi."

Anahtar Kelimeler: İmamoğlu mağduriyet operasyonu !
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ