'İmam ve Astsubayın Aşkı Jandarmayı Karıştırdı' haberi için erişim engeli kararı

Gerçek Gündem Haber sitesinde yayınlanan İmam ve Astsubay'ın Aşkı Jandarmayı Karıştırdı haberi ve benzer nitelikteki haber ve paylaşımlara ilişkin içerikler için erişim engeli getirildi.

Van Haberleri 1.09.2024 19:18:00 0
Tarih: 01.09.2024 19:41 Güncelleme: 01.09.2024 23:04

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Gerçek Gündem haber sitesinde Seyhan Avşar imzası ile yayınlanan "İmam ve Astsubay'ın Aşkı Jandarmayı Karıştırdı" başlıklı haberi için Van Cumhuriyet Başsavcılığı erişim engeli getirilmesi talebi ile Van 2. Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulundu.

KAMU DÜZENİNİN KORUNMASI İÇİN ERİŞİM ENGELİ TALEBİ

Cumhuriyet Başsavcılığı, “soruşturması yürütülen bir dosya ile ilgili olarak  yayınlanan haber ve içeriğinin, kamu düzenin korunması” için erişim engeli getirilmesi talebi ile Van 2. Sul Ceza Hakimliği'ne müracaat etti.

MAHKEME ERİŞİM ENGELİ GETİRDİ

Yapılan müracaatı değerlendiren Van 2. Sulh Ceza Hakimliği "İmam ve Astsubay'ın Aşkı Jandarmayı Karıştırdı" haber içeriğine ve benzer nitelikteki haber ve paylaşımlara ilişkin içeriklere erişim  engeli getirilme kararı verdi.

BENZER İÇERİKLERE DE ERİŞİM ENGELİ KARARI

Karada "İmam ve Astsubayın Aşkı Jandarmayı Karıştırdı" url adresine 5651 Sayılı Kanunun 8/A-1. Maddesi gereğince erişim engellenmesine, ilgili içeriğin yasaklanmasına, ayrıca yapılan ve yapılacak olan benzer nitelikteki haber ve paylaşımlara ilişkin içeriklerin de engellenmesine ve yasaklanmasına karar verildi." denildi.

Mahkeme erişimin engellenmesi kararının uygulanması için Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne de bildirimde bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi