İlhan'dan Van'ı Dönüştürecek Vaad: 'Van İçin Master Plan Hazır'

Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, Van'ı Yaşanabilir Bir Kent Yapma Sözü verdi.

Van Haberleri 22.03.2024 23:27:00 0
İlhan
Tarih: 22.03.2024 23:32 Güncelleme: 23.03.2024 00:13

Şehir İttifafı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan basın ile buluştu.

Özay İlhan, Saadet ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Şehir İttifakı'ndan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gazetecilerle bir araya geldi. Projelerini anlatan İlhan, Van'ı yaşanabilir bir şehir haline getirme vaadinde bulundu.

İlhan, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç ile birlikte, seçim ofisinde düzenlenen toplantıda, belediyeciliğin öncelikli görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerinin altını çizdi.

VAN İÇİN KAPSAMLI ÇALIŞMA PLANI

Van'ın gelecek yüzyıl planını hayata geçirmeyi hedefleyen İlhan, alt yapı sorunlarını çözmeyi ilk gündem maddesi olarak belirtti. Kent estetiği ve depreme uygun yapılaşma da planları arasında yer alıyor. İlhan, "Van'da alt yapı sıkıntıları var. Bunları acilen çözmemiz gerekiyor," dedi.

VAN GÖLÜ'NÜN KORUNMASINA ÖZEL VURGU

Kent ormanları yaratmayı hedefleyen İlhan, Van Gölü'nü koruma taahhüdünde bulundu. Ağaçlandırma çalışmaları ve çevre dostu enerji kaynakları üzerinde durarak Van'ın yeşil bir şehir olmasını amaçlıyor. Ayrıca Van Gölü ve çevresi için özel projelerinin olduğunu vurguladı.

VATANDAŞLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRACAK PROJELER

Kırsal yaşamı teşvik ederek tarım ve hayvancılık alanında destek planlayan İlhan, ulaşım sorunlarının çözülmesi ve Van'ın turizm potansiyelinin artırılmasının yanı sıra, saadet kart uygulamasıyla sosyal destek sağlama projelerini gündeme taşıdı.

İSRAF VE YOLSUZLUĞA SAVAŞ AÇMA SÖZÜ

Van'da israf ve yolsuzlukla mücadele vurgusu yapan İlhan, gelecek dönemde liyakat esaslı işe alımlar ve belediyeye iştirakler kurularak ek gelir sağlama stratejilerinin de olduğunu belirtti. SMA hastalarına support sağlayacaklarını ve enerji kaynaklarını çeşitlendireceklerini de ekledi.

DESTEK ÇAĞRISI VE BEKLENEN CEVAPLAR

İlhan'ın konuşmasının ardından, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Özay İlhan için destek isteyerek, seçimde başarılı olmaları durumunda Van'ın geleceğine yönelik iyimser bir tablo çizdi. İlhan, yerel yönetimin borç durumu hakkında bilgi talebinde bulunduğu ve bu talebe henüz cevap verilmediğini de ifade ederek, bu konudaki ısrarını dile getirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: İlhan' ' Dönüştürecek : ' Master Hazır'
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem