İletişim Başkanlığı: Asılsız iddialara itibar etmeyin!

İsrail’in, Gazze şeridinde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurması sonucu 1000 kişiden fazla sivil hayatını kaybetti. Başta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman ülkeler İsrail’e çok sert bir şekilde tepki göstermeye başladı.

Dünya 18.10.2023 01:31:00 0
İletişim Başkanlığı: Asılsız iddialara itibar etmeyin!
Tarih: 18.10.2023 01:40 Güncelleme: 18.10.2023 01:49

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

El Ehli Baptist hastanesindeki saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. İsrail Türkiye'deki yurttaşlarını ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi. Ancak hastane saldırısının hemen ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, "İsrail Hava Kuvvetlerinin, Gazze'de hastane vurduğunu" duyuran bir paylaşım yaptı ve kısa süre içerisinde paylaşımını kaldırdı.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise; İnsanlık dışı bu saldırının İsrail tarafından yapılmadığı yönünde ki sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığını ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirdiğini belirterek, asılsız iddialara itibar etmeyiniz dedi. Ayrıca Türkiye'nin İsrail'e yardım yaptığı yönünde ki iddiaları da kesin bir dille yalanladı.

SALDIRIYI İSRAİL YAPTI
“Gazze'nin El Zeytun Mahallesi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin vurulmasıyla ilgili, "Saldırıyı İsrail değil, Hamas yaptı" iddiası doğru değildir. Gazze'nin kuzeyinde bulunan El Zeytun Mahallesi, günlerdir İsrail'in yoğun bombardımanında yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir bölgedir. Hastanenin bombalanmasıyla ilgili görüntüler incelendiğinde, alanı harabeye çevirecek etkiye sahip mühimmatın, Hamas'ın bugüne kadar kullandığı türden bir mühimmat olmadığı açıkça görülmektedir.


HASTANELERİ DERHAL BOŞALTIN
Ayrıca İsrail propagandası yapan hesaplar tarafından, "Hastaneyi Hamas füzesi vurdu" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin, 2022 yılına ait olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca İsrail ordusu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, hastanelerin sığınak olarak kullanıldığı iddia edilerek, "Hastaneleri derhal boşaltın" tehdidinde bulunulmuştur.”


Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Gazze'nin resmi hesabı Hastane saldırısını Hamas'ın yaptığını kabul ediyor" iddiası doğru değildir. İddiaya dayanak olarak gösterilen "Gaza Report" hesabı Gazze'nin veya herhangi bir Filistin kurumunun resmi hesabı değildir. Hesabın manipülasyon amaçlı kullanıldığı tespit edilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

MANİPÜLASYONLARA DİKKAT
"Kendini Al Jazeera'da çalışan bir gazeteci olarak tanıtıp, "Hastaneyi vuran füze Gazze'den ateşlendi" iddiasında bulunan hesabın sahte hesap olduğu tespit edilmiştir. "Farida Khan" ismiyle açılan hesabın Al Jazeera ile bir ilişkisi olmadığı, manipülasyon amacıyla kullanıldığı belirlenmiştir"


TÜRKİYE’NİN İSRAİL’E YARDIMI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
“Bazı basın yayın organlarında yer alan “Türkiye, İsrail’e sebze meyve göndererek yardım ediyor.” İddiaları manipülasyon içermektedir. Bahse konu haberlerde yer aldığı gibi Türkiye’nin ülke olarak İsrail’e herhangi bir yardımı söz konusu değildir.

Uluslararası ticaret yapan bağımsız işletmelerin karşılıklı anlaşmaları gereği birbirleriyle deniz yoluyla yaptıkları ticaretin “Türkiye, İsrail’e yardım yaptı” şeklinde paylaşılması manipülasyondur.”


 

İSRAİL CİDDİ BİR DEZENFORMASYONA İMZA ATMIŞTIR
"İsrail resmi devlet hesabı, X platformunda Türkiye saati ile 22.42'de bir video paylaşarak el-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanmasından Hamas'ı sorumlu tutmuştur. Hastanenin vurulma saati yaklaşık 19.27 olmasına rağmen hesaptan paylaşılan videonun 19.59'da kayda geçtiği ve ciddi bir dezenformasyona imza atıldığı tespit edilmiştir. Videonun yanlış dakikalara ait olduğunu fark eden İsrail hesabı, Türkiye saati ile 23.04'te videoyu paylaşımdan kaldırmıştır."


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem