İlaç almak gittiği eczanenin önünde hayatını kaybeden Ahmet öğretmenin okulunda hüzün var

İlaç almak gittiği eczanenin önünde hayatını kaybeden Ahmet öğretmenin okulunda hüzün var

Eğitim 26.09.2023 18:57:33 0
İlaç almak gittiği eczanenin önünde hayatını kaybeden Ahmet öğretmenin okulunda hüzün var
Tarih: 26.09.2023 18:57 Güncelleme: 26.09.2023 18:57
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 27 yaşındaki genç öğretmen Ahmet Kotan, ilaç almak için gittiği eczanenin önünde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Genç öğretmenin okulunda hüzün yaşanırken öğrencilerinin sınıf tahtasına “Ahmet Hoca seni asla unutmayacağız” yazısı görenleri ağlattı.

Olay, geçtiğimiz Pazar günü Özgürlük Meydanı’nda yaşandı. İlçedeki Şehit Azizhan Keskin İlkokulu ve Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Kotan, rahatsızlığı nedeniyle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede doktora görünen öğretmen Kotan, nöbetçi eczaneye ilaç almak için gitti. İçeriye girer girmez rahatsızlanan 27 yaşındaki öğretmen yere yığılırken, çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri geldi. Ekiplerin yaptıkları ilk müdahalenin ardından Kotan, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen genç öğretmen kurtarılamadı. Acı haberi duyan sevenleri ve meslektaşları hastaneye akın ederken, bazı meslektaşları ise sinir krizi geçirdi. Herkesin üzen öğretmen Kotan’ın ölümünde sonra söylediği şarkılar kendisinden anı olarak kaldı.

“Görev yaptığı okulu hüzne boğdu”
Yüksekova Şehit Azizhan Keskin İlkokulu ve Ortaokulu’na 2 Şubat 2022 tarihinde müzik öğretmeni olarak atanan Kotan’ın ölümü, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğarken okulun her tarafı hüzünle doldu.

“Öğrencileri yazdığı yazı görenleri ağlattı”
Ahmet öğretmenin ölümünden sonra öğrencilerinin sınıf tahtasına “Ahmet Hoca seni asla unutmayacağız. 7-B sınıfı hep senin sınıfın kalacak. Sana söz hepimiz okuyup birer Ahmet olacağız. Senin sınıfın 7-B öğrencileri" yazısı görenleri ağlattı.

“Okumuzda Ahmet hocanın ismini yaşatacağız”
Ahmet öğretmenin ölümünün herkesi üzdüğünü belirten Müdür Yardımcısı Gökhan Uzunay, “Ahmet hoca okulumuzun en çalışkan öğretmenlerinden biriydi. Tüm enerjisini öğrencilere harcardı. Sadece okul bazında değil ilçedeki etkilerde de çalışmalara katılarak tüm ilçeye faydalı olmaya çalışan tam bir eğitim gönüllüsüydü. Ölümü bizi kahretti. Yakınlarına sabır kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen Pazar günü öğlen saatlerinde Ahmet hocamız mide ekşimesi, göğüs ağrısı şikayetleriyle acil servise gidiyor. Yapılan kontroller sonrasında reçete yazılıp eczaneye gönderiliyor. Eczaneye vardıktan sonra yaşamış olduğu kalp krizi nedeniyle oraya yığılıyor. Vatandaşların ekiplere haber verilmesiyle ilk müdahalesi ardında Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılıyor. Oradan da yapılan tüm müdahalede rağmen Ahmet, hayatını kaybediyor. Şuan Ahmet hocanın yokluğundan dolayı tüm okul olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ruh gibi okula gelip gidiyoruz. Çok büyük bir acı yaşadık. Ahmet hocayı bu okulda hep yaşayacağız hep kalbimizde yaşayacak. Kendisinin adını müzik sınıfımıza vererek her daim anacağız.” dedi.

“Diyarbakır’da toprağa verildi”
Müzik öğretmeni Ahmet Kotan’ın cenazesi, memleketi Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ