İl Müftüsü Şafak: "Miraç kandilinin peygamber efendimizin hayatında çok önemli bir yeri vardır"

İl Müftüsü Şafak: "Miraç kandilinin peygamber efendimizin hayatında çok önemli bir yeri vardır"

Genel 6.02.2024 11:03:02 0
İl Müftüsü Şafak:
Tarih: 06.02.2024 11:03 Güncelleme: 06.02.2024 11:03
Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak bugün idrak edilecek olan Miraç Kandilinin önemi ve fazileti hakkında açıklamalarda bulundu.
Müftü Şafak, açıklamasında, 6 Şubat akşamında Recep ayının 27’nci gecesinde Miraç Kandilinin idrak edileceğini ifade ederek bu gecenin önemi ve faziletine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.
Müftü Şafak, açıklamasında şunları kaydetti; “Recep ayının içerisindeyiz şu anda, Salı gününü Çarşambaya bağlayan yani 6 Şubat gününün akşamında Recep ayının 27’inci gecesinde ihya ettiğimiz Miraç Kandili olacak inşallah, Rabbim bu mübarek günleri tüm İslam alemi için hayırlara vesile eylesin. Bu ayların bu zamanların kıymeti nereden kaynaklanmaktadır? Tabi ki öncelikle dinin koruyucusu Allah Celle Celâlühü’dür. Uygulayarak gösterende peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem’dir. Rabbimizin emirlerini bir insan olarak Allah’ın kulu ve peygamberi olarak Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem insanların arasında, insan bir peygamber olarak, insanlara en güzel şekilde öğretmiştir. Kur’an ve sünnette bu aylara, bu zamanlara özel değer verildiği için müminlerde aynı şekilde peygamber efendimizden günümüze kadar bu üç aylar dediğimiz zaman dilimine özel değer verilmiştir. İnsanların içinde farklılıklar durumuna göre değerler olduğu gibi, zaman içerisinde de çeşitli zamanlar vardır ki onlar daha kıymetli zamanlardır” dedi.
Müftü Şafak, konuşmalarına Miraç Kandilinin önemine değinerek “Mübarek gecelere değinecek olursak, Recep ayının 27’inci gecesinde ‘Miraç’ kandili vardır ki peygamber efendimizin hayatında çok önemli bir yeri vardır. Müslümanların günde 5 vakit kılmış olduğu namazında bu Miraç hadisesinden sonra yeryüzüne peygamber efendimizin ümmetine hediye olarak getirmiş olduğu ibadetlerden biridir. Böyle önemli bir gecedir. Miraç gecesi peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir gece, Mekke’de bir rivayet halasının kızının evinde misafir iken, Cebrail aleyhisselâmın gelerek, onunla birlikte bir seyahate çıkmasıdır ki buna ‘Miraç’ diyoruz. Bu seyahat iki aşamada gerçekleşmiştir. Birincisi mescidi haram dediğimiz Kabe’den Burak atlı bir binek ile aynı gece içerisinde hızlı bir şekilde hareket eden bir binek, onunla Kudüs’teki Mescidi Aksaya gelmesi, buna biz ‘İsra’ diyoruz gece yolculuğu anlamında İsra deniliyor. Ve Mescidi Aksa’dan da semaya oruç etmesi yükselmesi buna da ‘Miraç’ deniliyor iki aşamada gerçekleşmiş, Mescidi Haramda peygamber efendimizin tebliğe başladığının 11’inci senesinde artık hüzün yılı dediğimiz Hz. Hatice annemizin vefatı, Amcası Ebutalip’in vefatının olduğu hüzün yılı dediğimiz bir zamanda daha sonra peygamber efendimizin insanlar arasında himaye edebilecek durumda kişilerin azalmış olması, Müslümanlara yapılan işkencelerin artması sebebiyle peygamber efendimiz hicret etme gereği duydu” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ