İl Kültür ve Turizm Müdürü Demirdağ: “Elazığ’ın önemli bir turizm potansiyeli var”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Demirdağ: “Elazığ’ın önemli bir turizm potansiyeli var”

Genel 1.07.2022 11:05:50 0
İl Kültür ve Turizm Müdürü Demirdağ: “Elazığ’ın önemli bir turizm potansiyeli var”
Tarih: 01.07.2022 11:05 Güncelleme: 01.07.2022 11:05
Elazığ’ın önemli bir turizm potansiyeli olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Yeni yeni gelişmeye ve tanınmaya başladı. Son dönemde yapılan tanıtımlar ve yatırımlar şehrimizde turizmin gelişmesine önemli katkılar sağladı" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Elazığ’ın turizmi hakkında değerlendirmede bulundu. Elazığ ve bölgesinin önemli cazibe merkezlerinden olduğunu aktaran Demirdağ, Malatya, Bingöl, Erzincan Tunceli ile birlikte bölgede ciddi anlamda turizm faaliyetlerinin artış gösterdiğini aktardı.
Pandemiden sonra vatandaşların turizme yönelmeye başladığını aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Bölgemiz önemli cazibe merkezlerinden biridir. Son dönemlerde özellikle birçok bölge ve illerden ziyaretçi almaya başlayan bir destinasyonumuz var. Bölge ile birlikte önemli bir destinasyon. Malatya, Bingöl, Erzincan Tunceli ile birlikte bu bölgede ciddi anlamda turizm faaliyetleri artış gösterdi. Son dönemlerde ilimiz aldığı ziyaretçilerle memnuiyet oranını da ortaya koyuyor. Baktığımızda Harput bölgesinde son dönemlerde hafta sonları çok ciddi tur otobüslerinin ziyaretgahı haline geldiğini gördük. Buda bizi ümitlendiriyor. Pandemiden sonrası bu sürecin bu şekilde artış göstermesi de bizim turizm alanında çok daha iyi noktalara geleceğimizin göstergesi haline dönüşüyor. Diğer bölgelerimizde çok önemli ziyaretçiler alıyor. Sivrice bölgesi de önemli bir turizm bölgesi. Bölge için çok önemli bir cazip nokta. Buraya farklı illerden çok ciddi talep gelmektedir. Şehrimizin önemli bir turizm potansiyeli var. Yeni yeni gelişmeye ve tanınmaya başladı. Son dönemde yapılan tanıtımlar ve yatırımlar şehrimizde turizmin gelişmesine önemli katkılar sağladı. Bundan sonraki süreçte de hem şehrimizin yerel aktörleri hem de diğer dinamikleri, bu noktada önemli adımlar atarak şehrimizin turizmin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Harput’un bir tarihi kent ve merkez olduğunu vurgulayan Demirdağ, “Kültürel varlıklarıyla inanç turizmi noktasında çok önemli bir tarihi kentimiz. Hem şehrimizden hem farklı illerden ziyaretçiler ve turistlerin akın ettiği bir yer. Harput için şehir merkezinden çıkan insan bile bir ziyaretçi özelliği taşır. Çünkü insanlar oraya ya tarihi yerleri ziyarete gider yada gelen misafirlerini götürür. Dışarıdan da tur otobüsleri alıyoruz. Pandemiden önceki dönemler yapmış olduğumuz bir çalışmada Harput’a ciddi ziyaret olduğunu gördük. Bu ziyaretçi sayısının pandeminde sonraki dönemde yaptığımız gözlemlerde yine yoğunluğun olacağını gösteriyor. Buda bizi sevindiriyor. Umarım bundan sonraki süreçte de Harput gerçek kimliğini, güzelliğini, tarihi özelliğini insanlara sunacaktır. İnsanlar bunlar keşfettikçe turizm alanındaki artışı ciddi anlamda artacaktır” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ