İkizce bölgesindeki altyapı çalışmaları sürüyor

İkizce bölgesindeki altyapı çalışmaları sürüyor

Genel 25.06.2025 14:20:18 0
İkizce bölgesindeki altyapı çalışmaları sürüyor
Tarih: 25.06.2025 14:20 Güncelleme: 25.06.2025 14:20
İkizce bölgesinde yapımı süren Duranlar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 40’ı tamamlandı; 2.2 milyar liralık proje kapsamında bölgenin altyapı sorunları çözüme kavuşuyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İkizce bölgesinde yürütülen 2.2 milyar liralık altyapı çalışmaları kapsamında, Duranlar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 40’ı tamamlandı. Tesiste günlük 30 bin metreküp atıksu arıtılması hedefleniyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ve İLBANK Elazığ Bölge Müdürü Mehmet Mücahit Başkıran ile birlikte, İkizce bölgesinde yapımı devam eden Duranlar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
İkizce’nin deprem sonrası yeni bir alt merkez haline geldiğini ifade eden Başkan Sami Er, bölgede yürütülen çalışmalara dair şu bilgileri verdi:
"6 Şubat depremlerinden sonra kurulan İkizce bölgemiz yeni bir alt merkez oluyor. Deprem konutları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü’müz bölgenin içme suyu ve kanalizasyon hattını inşa ediyor. Çalışmalar tamamlanınca tesislerin tüm işletmesi MASKİ’ye devredilecek. İkizce’deki altyapıyla ilgili sorunlarımızı da çözmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Daha önce açıkladığımız gibi, 2.2 milyar lira tutarında bir altyapı projemiz var. Bu kapsamda; İkizce bölgesinden Duranlar Mahallesi’ne kadar 31 kilometre uzunluğunda kanalizasyon kollektör hattı inşa ediliyor. Duranlar’da 70 dönümlük bir alanda arıtma tesisi kuruyoruz. Mart ayında yer teslimi yapılmıştı, hedefimiz Eylül ayı sonunda inşaatı tamamlamak."
Sonbaharda tamamlanması hedeflenen tesisin bölgeye önemli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Er, "İleri teknoloji kullanılarak inşa edilen Duranlar İkizce İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz yaklaşık 200 bin kişilik nüfusa hizmet edecek. Günde 30 bin metreküp su arıtacak olan tesisin çıkış suyu tarımsal sulamada kullanılmak üzere planlandı. Tesis tamamlanıp faaliyete geçtiğinde; İkizce Mahallesi’nde yapımı süren TOKİ deprem konutlarıyla birlikte bölgedeki tüm yerleşim yerlerinin atıksuları arıtılmış olacak. Başta İkizce bölgemize, Yeşilyurt’umuza ve Malatya’mıza hayırlı olsun" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ