İkiz kız kardeşler Bitlis’e matematik öğretmeni olarak atandı

İkiz kız kardeşler Bitlis’e matematik öğretmeni olarak atandı

Eğitim 28.09.2023 09:46:00 0
İkiz kız kardeşler Bitlis’e matematik öğretmeni olarak atandı
Tarih: 28.09.2023 09:46 Güncelleme: 28.09.2023 13:24

Uşaklı tek yumurta ikizleri, ilk, orta, lise ve üniversiteyi birlikte okuyarak mezun olduktan sonra Bitlis’teki aynı okulda matematik öğretmeni olarak atanarak göreve başladı.

Uşak doğumlu tek yumurta ikizleri Ayça Bilgin ile Ayşe Bilgin, Cumhuriyet İlköğretim okulunda öğrencilik yaptıktan sonra şimdi ise Tatvan’da bulunan Cumhuriyet Ortaokulunda öğretmenlik yapıyorlar. Uşak il merkezindeki Cumhuriyet İlköğretim okulunda eğitim öğretime başlayan ikiz kardeşler, aynı ortaokul ve aynı lisede eğitimlerini tamamladıktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü’nü tercih ettiler. Aynı yurtta kalarak üniversiteyi Eskişehir’de tamamlayan Ayça ve Ayşe isimli ikiz kardeşler, 2022 yılı KPSS sınavı puan durumuna göre tercih yaptılar. Tercih listesine birinci sırayı yazdıkları Bitlis’in Tatvan ilçesinde öğretmen olarak göreve başlayan ikiz kardeşler, aynı okulda görev yapmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Tüm eğitim öğretim sürecini birlikte geçirdiği ikiz kardeşi ile birlikte aynı okulda görev yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen ikiz kardeşlerden Ayşe Bilgin, “İkiziz, şu anda Tatvan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik öğretmeniyiz. İkimiz de Uşak Cumhuriyet İlkokulunda okuduk, liseyi de Uşak Anadolu Lisesinde eğitimimizi tamamladık” dedi.

İkizlerden Ayça Bilgin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olduklarını belirterek şunları söyledi:
“KPSS süreci, atama takvimi ve tercih süreci derken bir zamanlar Uşak İlköğretim okulunda öğrenciyken şu anda Tavan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik öğretmenliği yapıyoruz. Güzel bir tesadüf halimizden memnunuz” diye konuştu.
Ege’den Doğu’ya geldiklerini ifade eden Ayşe Bilgin, “Uşak, Ege Bölgesinde. Bizim tercih ettiğimiz Doğu Anadolu Bölgesi. Tercih sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi’ne karar verdikten sonra Bitlis’in Tatvan ilçesini seçtik ve farklı kültürler, farklı yerler görmek için. Çünkü bizim yolumuz daha önce bu bölgeye hiç düşmemişti. Ama şu anda çok memnunuz, yeni yerler gördük, yeni insanlar tanıdık. Çalıştığım okul çok güzel çalışma ortamı olan bir okul. Öğretmen arkadaşlarımız çok anlayışlı ve hoşgörülü, çok yardımseverler. Bizi karıştırsalar da öğrencilerle de çok iyi anlaşıyoruz. Okuduğumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğretmenlerimiz bizi karıştırıyordu. Şimdi ise Cumhuriyet Ortaokulunda öğrencilerimiz bizi karıştırıyor. Ama keyifli komik anlar yaşıyoruz. Beraber ders planlarını planlıyoruz, istişare ediyoruz” dedi.
İkiz öğretmenlerden Ayşe Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den isteklerinin olduklarını belirterek, “Ben atama sürecinden yeni geçtim. Bu sürecin nasıl olduğunu biliyorum. O yüzden yeni atama sürecinden geçecek olan arkadaşlarımız için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan öğretmenler olarak 2024 Şubat ayında ön görülen atama için öğretmenlerimizin sadece KPSS puanlarının baz alınmasını rica ediyoruz. Birçok arkadaşımızın da isteği de bu, çünkü hakları bu. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den başka bir isteklerinin olduğunu ifade eden Ayça Bilgin, “Öğretmenler odasının ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu ve uzman öğretmen şeklide gruplara ayrılmasını doğru bulmuyorum. Bunun son bulmasını rica ediyorum. Çünkü öğretmen öğretmendir” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ