İkiyaka katliamının tanığı: “Allah yanlarına bırakmasın”

İkiyaka katliamının tanığı: “Allah yanlarına bırakmasın”

Asayiş 23.11.2022 09:31:46 0
İkiyaka katliamının tanığı: “Allah yanlarına bırakmasın”
Tarih: 23.11.2022 09:31 Güncelleme: 23.11.2022 09:31
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 33 yıl önce PKK’lı teröristlerce katledilen 28 kişinin acısı tazeliğini koruyor. Katliama tanık olan Şemsi Balcı isimli kadın, "Masum insanları keyiflerine göre katlettiler. Allah yanlarına bırakmasın" dedi.
Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki İkiyaka köyünde, 24 Kasım 1989 tarihinde terör örgütü PKK, sivil katliamı yaptı. Hava kararınca köye gelen PKK’lı teröristler, evlerde bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların da aralarında bulunduğu masum insanları kurşuna dizdi. Eli kanlı teröristler 28 sivili katlederken, evleri de ateşe verdi.
Terör örgütünün gerçek yüzüne en acı şekilde tanıklık eden İkiyaka köyü sakinleri, katliamın acısını ilk günkü gibi yaşıyor. Katliamın tanığı Şemsi Balcı, 33 yıl önce yaşanan acıyı hala yüreğinde hissettiğini ifade ederek, “Akşam üzeriydi, bir baktık, silah sesleri geldi. Biz de hemen ışıkları kapatarak saklandık. Sabaha kadar her yerde silah sesleri, biz de korkudan çıkmıyoruz. Olayın yaşandığı yer bize 100 metre aşağıdaki mahallede oluyor. Biz de sabahın ilk ışıklarıyla oraya gittik. Gider gitmez ne görelim, tüm akrabalarımız katledilmiş. O an resmen yıkıldık. Evlerini de ateşe vermişlerdi. 33 sene önce o gördüğüm katliamda resmen cehennemi yaşadım. Ben bu gözlerle şehitlerimizin cenazelerini gördüm, dünyam yıkıldı. Allah belalarını versin. Allah yanlarına bırakmasın inşallah. Masum insanları keyiflerine göre katlettiler. Allah yanlarına bırakmasın. Allah bu canilere asla fırsat vermesin. Hemen sabah zaten devletimiz köye geldi, askeriyle bizleri aldı oradan. Allah devletimizden razı olsun. Biz hep devletimizin yanında olduk, hep olacağız ölünceye kadar. Biz yaşadıkça şehitlerimizin acısını unutmayacağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ