İkinci El Araç Satışında Devrim Gibi Yenilik: Yetki Belgesi Şartı Getirildi!

İkinci el araç satışlarında yeni dönem.

Ekonomi 27.08.2024 12:44:00 0
İkinci El Araç Satışında Devrim Gibi Yenilik: Yetki Belgesi Şartı Getirildi!
Tarih: 27.08.2024 12:46

İKİNCİ EL ARAÇ İLANLARINA SIKI DENETİM GELİYOR

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazetede yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte ikinci el otomobil satışları için önemli düzenlemeler yapıldı. Artık 2. el araba satışı gerçekleştirecek olanlar için yetki belgesi zorunluluğu getirildi ve bu belge olmadan ilan verilemeyecek.

YETKİ BELGESİ ALMADAN İLAN VERİLEMEYECEK

Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik sayesinde ikinci el otomobil satmak isteyen satıcıların yetki belgesi almaları zorunluluğu getirildi. Fahiş fiyat artışları ve piyasada oluşan haksız rekabetin önüne geçmek amacıyla adım atıldı.

YENİ KURALLAR VE UYGULAMALAR

Yönetmelikle belirlenen yeni kurallar daha şeffaf ve düzenli bir ikinci el araç pazarı oluşturmak için tasarlandı. İşletmeler, ilan verirken yetki belgesi numarasını ve diğer güncel bilgileri paylaşmak, yanıltıcı bilgilerden kaçınmak ve gerekli durumlarda ilanları hızla kaldırmakla yükümlü kılındı.

İNTERNET PLATFORMLARINA KAPSAMLI DENETİM

İnternet üzerinden ikinci el araç satışı gerçekleştiren platformlar da bu düzenlemenin kapsamına alındı. Platformlar, araç ilanları ile ilgili bilgilerin doğruluğunu periyodik olarak kontrol etmek, gerçek kişilerin kimlik bilgilerini teyit etmek ve müşteri şikayetlerini etkin bir şekilde yönetmekle yükümlü hale getirildi. Ayrıca, yanıltıcı ilanlara yönelik önlemler almak konusunda da sorumluluklarını artırdı.