İki kurumdan daha indirime destek! 910 bin üyeye çağrı yaptılar

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 750 binden fazla İTO üyesine yıl sonuna kadar fiyat artırmama ve indirim çağrısında bulundu.

Ekonomi 13.10.2023 13:59:00 0
İki kurumdan daha indirime destek! 910 bin üyeye çağrı yaptılar
Tarih: 13.10.2023 14:02 Güncelleme: 13.10.2023 14:03

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 750 binden fazla İTO üyesine yıl sonuna kadar fiyat artırmama ve indirim çağrısında bulundu. Öte yandan ATO Başkanı da üyelerine enflasyonla mücadele kapsamında indirim kampanyasına destek olmaya davet etti. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, üye işletmelere indirim çağrısı yaptı.

Avdagiç, İTO’nun 750 binden fazla üyesine seslenerek, “İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, piyasalarda özellikle otomotiv ve emlakta rutin, normal yürüyen bir piyasaya ve makul fiyatlara geri dönülmeye başlandığını kaydetti.

Avdagiç, “Olağanüstü bir dönem geçirdik ve şimdi Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerle fiyatlardaki spekülatif süreç normale dönme işaretleri veriyor.” dedi.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE KRİTİK BİR VİRAJA GELDİK"

Bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç, “Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız” dedi.

Avdagiç, şunları kaydetti:

“Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Rasyonelleşme politikası kapsamında uygulanan politikaların etkileri görülmeye başlandı. Bu virajı birlikte hareket ederek aşacağız. Yüksek enflasyonun birikimli sonuçlarının ne ölçüde ağır bir fatura çıkardığını hiç unutmamalıyız. Bu yolda beklentilerin bozulmasına izin veremeyiz. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarınca, makul sürede tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum.”

ATO BAŞKANI BARAN'DAN ÜYELERİNE İNDİRİM ÇAĞRISI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın enflasyonla mücadele kapsamında, marketlere yönelik yaptıkları indirim çağrısına destek verdi. Baran, ATO üyelerinin de enflasyonla mücadele kapsamında kampanyaya destek vermesini istedi.

Yazılı açıklama yapan Baran, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Başkent’teki tüm işletmeleri enflasyonla mücadeleye katkı vermesini istedi. Bugüne kadar kampanyaya destek veren marketlere teşekkür eden Gürsel Baran, “Büyüme, yatırımlar, finansman maliyetleri, gelir dağılımı gibi birçok temel makroekonomik değişkeni olumsuz etkileyen enflasyonla mücadele bugün en temel sorunumuz. Bu sorunun kısa sürede çözümü için tüm kesimlerin kararlı duruş sergilemesine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Makro dengelerin yerine oturması ve enflasyonun tek haneye inmesi için hükümetin çeşitli önlemler aldığına dikkat çeken Baran, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bildirdi. Gıda perakendecileri yanı sıra tedarik zincirinde yer alan tüm sektörlerin gerçekleştirecekleri indirimlerle enflasyonla mücadeleye destek vermesi gerektiğini vurgulayan Baran, “Enflasyon ve hayat pahalılığı gelir ve sermayeyi eriten bir süreç. Üyelerimizin pandemiden bu yana yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıların atlatılmasındaki katkıları hepimiz biliyoruz” dedi.

Gürsel Baran bu kapsamda; tekstil, halı-mobilya, beyaz eşya, küçük ev aletleri sektörlerini de indirim kampanyasına katılmaya davet etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ