İhtiyaç sahiplerine 1 milyon liranın üzerinde yardım yaptılar

İhtiyaç sahiplerine 1 milyon liranın üzerinde yardım yaptılar

Genel 5.08.2024 10:50:51 0
İhtiyaç sahiplerine 1 milyon liranın üzerinde yardım yaptılar
Tarih: 05.08.2024 10:50 Güncelleme: 05.08.2024 10:50
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Temmuz ayında ihtiyaç sahiplerine 1 milyon 229 bin 825 lira değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2024 Temmuz ayına ait faaliyet raporunu açıkladı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “2024 Temmuz ayında 196 aileye 629 bin 800 lira değerinde et yardımı, 10 aileye 94 bin 870 lira ev eşyası yardımı, 148 aileye 101 bin 133 lira değerinde gıda yardımı, 4 aileye 10 bin 5 lira değerinde giyim yardımı, 3 aileye 9 bin 817 lira değerinde mutfak eşyası yardımı, 24 aileye 53 bin 750 lira nakit para yardımı olmak üzere toplamda 385 aileye 899 bin 375 lira yardım yapıldı. Ayrıca Filistin 257 bin 900 lira yardım ile yurt dışı faaliyetlere de 72 bin 550 lira yardım yapılmıştır. Genel toplamda ise 1 milyon 229 bin 825 lira ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştır” dedi.
Kentteki muhtaçların sıkıntılarının giderilmesi için azami gayret içerisinde olduklarını söyleyen Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak hem yurt içinde hem yurt dışında elimizden geldikçe tüm ihtiyaç sahibi olan ailelerimize siz hayırsever kardeşlerimizin yardımlarınızı ulaştırmaya gayret ediyoruz. Gayemiz dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu ağır yükü el ele gönül gönüle vererek mazlum kardeşlerimizin acılarını hafifletmek, dertlerine ortak olmak ve gülümsemelerine bir nebze de olsa iştirak etmektir. ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’, ’Ne verirsen elinle o gelir seninle’, ’Dost kara günde belli olur’ diye kulaklarımıza küpe olacak bize öğrettikleri bu sözlerini kendimize düstur edinerek yardımlaşmayı daha çok gündem yaparak muhtaç ailelerimize Umut ellerimizi uzatalım. Rabbimiz bizi bu güzel kullarından eylesin. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ