İhbar üzerine gittikleri yerde cansız mankene kalp masajı yaptılar

İhbar üzerine gittikleri yerde cansız mankene kalp masajı yaptılar

Sağlık 24.09.2022 11:13:54 0
İhbar üzerine gittikleri yerde cansız mankene kalp masajı yaptılar
Tarih: 24.09.2022 11:13 Güncelleme: 24.09.2022 11:13
Erzincan İl Ambulans Servisi Başhekimliği 112 Acil Servis ekipleri, denetimden habersiz gittikleri ihbarda yerde yatan cansız mankene müdahale etti. 112 Acil Servis ekipleri, simülasyon uygulamaları, canlandırma eğitimi ve denetimi çerçevesinde cansız mankene kalp masajı uyguladı.
Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı istasyonlarda görev yapan sağlık personeline verilen teorik eğitimlerin denetlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde, istasyonlarda görev yapan sağlık personellerine yönelik, habersiz olarak simülasyon uygulamaları ve canlandırmaları eşliğinde belirlenen adreslerde vaka verilerek, denetim yapılmaya devam ediyor.
Denetimler çerçevesinde, 112 Çağrı Merkezi’ni arayarak genel durum bozukluğu ve kalp atışı durması şikâyeti olan bir vatandaşın bahçede yerde yattığı olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine istasyonlarından hareket eden ambulans 1 dakika 50 saniyede olay yerine geldi. İhbarın denetim olduğunu anlayan sağlık personelleri yerde yatan cansız mankene gerçek bir hastaya müdahale eder gibi çalışmaya başladılar.
Senaryo gereği hasta yakını pozisyonunda ki eğitmen tarafından verilen şikâyetlere uygun tedavi uygulayıp tanı koymaya çalışan sağlık ekipleri uzun bir süre yerde yatan cansız mankene kalp masajı yaptılar. İlk müdahalenin ardından toplamda 15 dakika içerisinde cansız mankenin hastaneye sevkini sağladılar.
Denetim ve eğitimleri yerinde inceleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 112 Acil Sağlık ekiplerini tebrik ederek başarılı olduklarını kaydetti. Bu yapılan denetimlerin amacının vakalara ilk müdahaleyi yapan ekiplerin reaksiyon sürelerinin ölçülmesi ve varsa eksikliğin giderilmesi olduğunu belirten Tekin, “Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri olarak başlatmış olduğumuz çalışmalarda hem istasyonlarımızın denetiminin yapılması aynı zamanda istasyonda çalışan arkadaşlarımızın yapmış olduğu müdahalelerin takip edilmesi. Kısaca hem denetim hem de eğitim faaliyetlerini aynı anda yürütüyoruz. Tabi temel amacımız, bizim istasyonda faaliyet gösteren, sahada vatandaşımıza ilk müdahaleyi yapan arkadaşlarımızın gerek reaksiyon sürelerinin ölçülmesi, gerek komuta kontrol merkeziyle olan işbirliği, gerekse sahada yapış oldukları bu uygulamaların, bu tedavilerin ve müdahalelerin etkin bir şekilde yerinde izlenmesi ve varsa bir eksiklik aksaklık anında müdahale edilerek bu arkadaşlarımıza daha hazır bir halde sahada daha dinamik bir şekilde tutmak. Bugün de az önce izlemiş olduğunuz vakada ortalama 1 dakika 50 saniye içerisinde bir reaksiyon süremizin olduğunu gördük. Erzincan’da, özellikle merkezde 7 ekibimizin olması Erzincan’ın ulaşılabilirliğinin yüksek olması nedeniyle ulaşım süremizin de kısa olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim. Zaten Sağlık Bakanlığı politikaları gereği ilk 10 dakika içinde yüzde 98’lik bir ulaşım oranımız var” diye konuştu.
İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Güven ise, “Bugün genel durum bozukluğu ve ardından kalp durması olan hastanın simülasyonunu yaptık burada. Arkadaşlarımız totalde 15 dakika içerisinde hastaneye naklini gerçekleştirdiler” dedi.
İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde paramedik olarak görev yapan Semra Gazi de eğitimlerin güzel sonuç verdiğini ve devam edeceğini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Vanspor FK: 1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ