Iğdır’da ücretsiz kitaplar okullara dağıtıldı, ders zili için geri sayım başladı

Iğdır’da ücretsiz kitaplar okullara dağıtıldı, ders zili için geri sayım başladı

Eğitim 5.09.2025 07:50:44 0
Iğdır’da ücretsiz kitaplar okullara dağıtıldı, ders zili için geri sayım başladı
Tarih: 05.09.2025 07:50 Güncelleme: 05.09.2025 07:50
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz ders kitapları öğrencilere ulaştırılmak üzere Iğdır’daki okullara dağıtıldı. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde sınıflarda yerini alan kitaplar, öğrencileri bekliyor.
Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, merkez başta olmak üzere tüm ilçe ve köylerdeki okullara kitapların zamanında ulaştırılması için yoğun mesai harcadı. İlkokuldan liseye kadar tüm kademelerdeki öğrencilere dağıtılacak olan milyonlarca ücretsiz ders kitabı, sıralara yerleştirildi. 08 Eylül’de çalacak ilk ders ziliyle birlikte öğrenciler, sıralarında hazır bekleyen kitaplarıyla yeni eğitim-öğretim yılına başlayacak.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilere yönelik uyum eğitimlerin 01-05 Eylül tarihleri arasında başladığını 2025-2026 eğitim öğretim yılının tüm sınıflar için ise 08 Eylül pazartesi başlayacağını kitapların sıralarda öğrencileri beklediğini ifade ederek; " 2025-2026 eğitim öğretim yılı tüm ülkemizde olduğu gibi Iğdır’ımızda da bir heyecanla bekleyiş içerisindeyiz. Az önce sizlerin de söylediği gibi eğitim öğretim yılına 1 Eylül itibariyle okullarımızda öğretmen arkadaşlarımız seminer haftası etkinlikleri çerçevesinde başladık ve aynı zamanda okul öncesi ve 1. sınıftaki öğrencilerimiz de okula uyum haftası etkinlikleri çerçevesinde sıralarımız, sınıflarımız, koridorlarımız öğrencilerimizle buluştu. Bunun için mutluyuz, sevinçliyiz. Daha büyük bir mutluluğu, daha da tamamlayıcı olan mutluluğu inşallah Eylül’ün 8’inde pazartesi günü sabah ilimizde bulunan 47 bin 999 öğrencimizle sınıflarımız şenlenecek, koridorlarımızda efendim öğrencilerimizin sesleri arzu etmiş olduğumuz şekiller birbirleriyle buluşacak. Tabii ki eğitim-öğretim yılına hazırlıkla ilgili bizler de tüm illerimizde olduğu gibi bütün çalışmalarımızı bitirdik. Okullarımızda özellikle eğitim-öğretimi aksatacak, engelleyecek neler varsa onlarla ilgili yaz boyunca çalışmalarımızı yaptık. Öğretmen görevlendirmelerimizi bitirdik ve bununla birlikte taşımayla ilgili ihalelerimiz bitti. Yemekle ilgili taşıma öğrencilerinin yemek işleriyle ilgili ihalelerimiz bitti. En son olarak da çocuklarımızın uzun yıllardır hepimizin de bildiği gibi okula geldikleri zaman onların olmazsa olmazı çocuklarımızın masalarının, sıralarının üzerinde kitaplarının hazır halde bulunması. İlimizde 527 bin 863 kitap gelecek. Bunların yüzde 90’ına yakını geldi ve dağıtımı yapılıyor. Bunların geri kalan bir kısmı da zaten dijital olarak gönderileceğinden dolayı yani bizim eğitim öğretimi aksatabilecek bu konuyla ilgili hiçbir sıkıntımız artık kalmadı. Bakanlığımızın göndereceği bu kitapların tamamı şu anda okullarımızda, masalarımızın üzerinde inşallah çocuklarımızla buluşacak. İlimizdeki öğrencilerimiz ve ülkemizdeki bütün öğrencilerimiz için eğitim öğretim yılı pazartesi günü başlayacaktır. Öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza, velilerimize hayırlı bir eğitim öğretim yılı olmasını, kazasız, belasız, sıkıntısız, problemsiz başarılarla ve güzelliklerle dolu bir eğitim öğretim yılı olmasını yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum. Ben hepinize de teşekkür ediyorum. Emeği geçen okul müdürü arkadaşlarıma, öğretmen arkadaşlarıma bu seminer döneminde teşekkür ediyorum. Şu anda aynı zamanda ilimizde 761 öğretmenimiz "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında okullarımızda eğitim alıyorlar. Aynı zamanda şu saatte de bütün öğretmenlerimiz ile zümre toplantılarımız var. Bunların hepsi çocuklarımız için, ülkemiz için, geleceğimiz için hayırlı olsun" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

Arif Ünver’den Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

Elazığ’da kuşak terfi sınavları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ