Iğdır’da öğrenciler "Matematik Seferberliği" ile daha kolay öğreniyor

Iğdır’da öğrenciler "Matematik Seferberliği" ile daha kolay öğreniyor

Eğitim 5.01.2023 14:29:45 0
Iğdır’da öğrenciler
Tarih: 05.01.2023 14:29 Güncelleme: 05.01.2023 14:29
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Matematik Seferberliği" projesi ile Iğdır’da öğrenciler matematiği daha hızlı ve kolay öğreniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Matematik Seferberliği" projesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da da büyük ilgi topluyor. Iğdır Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan projede yer alan Matematik Öğretmeni Engin Kuas, öğrencilere matematiksel düşünme becerisi kazandırmak için matematik eğitiminin içine analitik düşünme becerisini, çabuk düşünebilme ve karar verebilmeyi, kuralları anlamayı, kurallara uyma becerilerini geliştirmek için akıl ve zeka oyunlarını ekleyerek, öğrencilere matematiği sevdiriyor.
Iğdır’da öğrencilerin proje sayesinde matematiği daha çabuk öğrendiğini belirten Kuas, "Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu ’Matematik Seferberliği’ çerçevesinde biz de okullarımızda matematiği çocuklara somut bir şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Matematiği de etkili ve çocukların daha çok sevebileceği hale getirebilmek için akıl zeka oyunları, robotik kodlama ve bahçe etkinliklerini işin içine soktuk. Bunların sonucunda çocukların matematiğe olan ön yargılarının kırıldığını ve matematiği daha severek yaptıklarını konularından problem çözme konusunda çocuklarının zihninin geliştirdiğini gördük. Yaptığımız bahçe etkinliklerinde çocukların grup çalışmasına alıştığını, birlikte hareket edebilme alışkanlığını kazandığını gördük. Bundan çocukların derse daha aktif şekilde katılarak yaparak, yaşayarak öğrendiklerini gördük" ifadelerini kullandı.

"Iğdır ilinde ’Matematik Seferberliği’ni başlatmış olduk"
Sadece oyunlarla matematik öğretmekle kalmayarak, her hafta sonu Iğdır genelinde online matematik denemeleri yaptıklarını aktaran Kuas, "Bu matematik denemelerinde o hafta bütün okullarda bütün matematik öğretmenlerin işlediği konuları alarak birlikte iş birliği içinde deneme yapıyoruz. Bunun sonucunda bütün okullarda diğer bütün öğrencilere matematik sorularının çözümlerini de gönderiyoruz. Öğrenciler anlamadıkları konuları tekrar ederek gidip anlamadıklarını öğretmenleriyle birlikte çözüyorlar. Daha sonra öğrencilerimiz için bir afiş hazırlıyoruz, bu afiş için de öğrencilerimizin yaptığı dereceler ile fotoğrafını koyarak öğrencileri tebrik ediyoruz. Bu afişleri sosyal medyada yayınlıyor, çocuğa gönderiyoruz. Onu gören çocuklar motife oluyor. Çocukların bu başarısı çocukları motive ediyor, daha sonra yapılan online denemelerine çocuklar daha motiveli giriyor. Bunun dışında bu okulda yaptığımız akıl zeka oyunları, robotik kodlama ve bunların matematik dersine aktarma gibi bilgileri diğer okullarda öğretmenlik yapan arkadaşlarımıza da anlatıyoruz. Diğer öğretmen arkadaşlarımıza mesai saatleri dışında matematik eğitimi, matematik okuryazarlığı ile alakalı akıl zeka oyununda ile ilgili bilgi ve eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimiz de daha sonra bunu diğer okullardaki öğrencilerine anlatıyorlar. Bu sayede Iğdır ilinde ’Matematik Seferberliği’ni başlatmış olduk" dedi.

"İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün rehberliğinde bu eğitimi vermekten mutluluk duyuyoruz"
Okul Müdürü Rahim Aktaş, okul olarak projeye destek verdiklerini söyleyerek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu matematiği somutlaştırarak verme projesine matematik öğretmenlerimiz büyük destek verdi. Bütün matematik öğretmenlerimiz bunu yapıyorlar, fakat Engin öğretmenimiz bu etkinliği öğrenci üzerinde deneyerek, yaşayarak, etkin bir şekilde öğreterek matematiğe katkıda bulunuyor. Şu an İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün rehberliğinde bu eğitimi vermekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Matematiği artık daha iyi anladığını belirten öğrencilerden Şeyma Yiğit, "Matematiğe karşı eskiden ön yargım vardı, yani sevmiyordum, çok zor geliyordu. Şimdi daha kolay halde öğrenip yapabiliyorum, matematik sorularını çözebiliyorum. Online denemelere katılarak matematik becerilerimi daha çok geliştiriyorum. Kutu oyunlarıyla matematiği somutlaştırarak, fikirlerimi etkin hale getiriyorum" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ