Iğdır’da Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyiciler işbaşında

Iğdır’da Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyiciler işbaşında

Genel 14.06.2024 15:52:26 0
Iğdır’da Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyiciler işbaşında
Tarih: 14.06.2024 15:52
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Iğdır’da bıçak bileyicilerin mesaisi başladı. Şehrin dört bir yanında, kurbanlık hayvanlarını kesmek için hazırlık yapan vatandaşlar, bıçaklarını bileyerek kesim için hazır hale getiriyorlar.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyiciler, yoğun bir taleple karşı karşıya. Iğdır’ın sokak aralarındaki bileyiciler, vatandaşların bıçaklarını keskinleştiriyorlar. Vatandaşlar, bıçak bileyicilerin yoğun talebi karşılayabilmeleri için sabırla sıralarında bekleyerek, kurbanlık hayvanlarının kesimine en iyi şekilde hazırlanıyorlar. Bıçak bileyiciler de ustalıkla her bir bıçağı özenle bileyerek, vatandaşların güvenle kurban kesimini gerçekleştirmelerine katkı sağlıyorlar. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Iğdır’da bıçak bileyicilerinin mesaisi hız kesmeden devam ediyor. Bu özel gün için hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, bayramın coşkusunu ve bereketini en iyi şekilde yaşamaya hazırlanıyorlar.
Iğdır’da 20 yıldır bıçak bileme işi yapan Kemal Tuzcu, “20 yıldır bu işi yapıyorum. Her bayram bileme işi yapıyoruz. Bazı vatandaşlar bıçak bileme işini son güne bırakıyor. Onun için de buraya gelen vatandaşlar sıraya girince sabırsızlanıyorlar. Bıçak bileme işini de herkes yapamaz. Bu işin de bazı püf noktaları var. Eğer bıçağı gereğinden fazla bilerseniz bıçağın orijinalliği bozulur” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem