Iğdır’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı düzenlendi

Iğdır’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı düzenlendi

Genel 5.06.2024 12:27:52 0
Iğdır’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı düzenlendi
Tarih: 05.06.2024 12:27
Iğdır’da çevre bilincini artırmak ve doğaya olan duyarlılığı vurgulamak amacıyla ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla program düzenlendi.
Iğdır Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Iğdır Kültür Merkezinde yapıldı. Program, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda katılımcılar, çevre bilincinin önemini vurgulayan konuşmaların yanı sıra, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma sorumluluğunu da hatırlattılar. Dünyadaki nüfus artışının çevre sorunların artmasına neden olduğunu belirten Iğdır Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Resul Deveci, "Türkiye Çevre Haftası 2024 yılında ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla tüm yurtta çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Dünyayı saran küresel ısınma ve bununla birlikte ortaya çıkan iklim değişiklikleri hızlı nüfus artışları bilinçsizce doğaya atılan atıklar düzensiz kentleşme ve benzeri nedenler su, hava ve toprak kirliliğine neden olmaktadır. Bu da dünyanın dengesini bozarak tüm insanlığın geleceğini tehlike altına girmesine neden olmaktadır" dedi.
Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç ve çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri de etkinliğe katılarak çevre konusundaki duyarlılığının önemine vurgu yaptılar. 5 Haziran Çevre Günü programı, katılımcıların çevre konusundaki farkındalığını artırarak, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için ortak çaba gösterme yolunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem