Iğdır Üniversitesi, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor

Iğdır Üniversitesi, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor

Eğitim 10.12.2024 15:34:51 0
Iğdır Üniversitesi, Cezayir ile akademik iş birliğini güçlendiriyor
Tarih: 10.12.2024 15:34 Güncelleme: 10.12.2024 15:34
Iğdır Üniversitesi, Cezayir’de bulunan Universite 8 Mai 1945 Guelma, Ecole Normale Superieure De Kouba ve The University Of Science And Technology Of Oran Mohamed Boudiaf Ustomb ile akademik ve eğitim konularında iş birliği sağlamak üzere MoU (Memorandum of Understanding) ve Erasmus anlaşması imzaladı.
Uluslararası iş birliği ağını genişletme misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Iğdır Üniversitesi, önemli anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi ile Universite 8 Mai 1945 Guelma, Ecole Normale Superieure De Kouba ve The University Of Science And Technology Of Oran Mohamed Boudiaf Ustomb arasında Mou ve Erasmus protokolü imzalandı.
İmzalanan anlaşmalar çerçevesinde, akademik ve idari personel değişimi, lisans ve yüksek lisans düzeyindeki öğrenci değişimleri, ortak araştırma projelerinin hayata geçirilmesi, ders verme etkinlikleri, sempozyumların düzenlenmesi ve genel anlamda akademik iş birliğinin artırılmasına yönelik çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, imza töreninde yaptığı konuşmada, uluslararası iş birliklerinin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Iğdır Üniversitesi, eğitimde kaliteyi artırma ve bilimsel araştırmalarda uluslararası bir vizyona sahip olma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bugün Cezayir’in üç saygın üniversitesiyle imzaladığımız bu protokoller, sadece kurumlarımız arasında değil, aynı zamanda Türkiye ve Cezayir arasındaki bilimsel ve kültürel bağların güçlenmesine de katkı sağlayacaktır. Akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin bu iş birliklerinden azami derecede faydalanacağına inanıyorum. Ortak projeler, sempozyumlar ve öğrenci değişim programları sayesinde bilgi ve deneyim paylaşımını daha üst seviyelere taşıyacağız. Bu anlaşmaların hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ