Iğdır Üniversitesi çevreye duyarlı bireyler yetiştiriyor

Iğdır Üniversitesi çevreye duyarlı bireyler yetiştiriyor

Genel 28.05.2024 09:12:49 0
Iğdır Üniversitesi çevreye duyarlı bireyler yetiştiriyor
Tarih: 28.05.2024 09:12 Güncelleme: 28.05.2024 09:12
Iğdır Üniversitesi Coğrafya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Adem Yulu’nun yürüttüğü "Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde 3" projesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 3. kez destek almaya hak kazandı.
Proje, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden lisans öğrencilerini bir araya getirerek, bilimsel bilginin topluma kazandırılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Katılımcılar, Ağrı Dağı, Tuzluca ve Doğubayazıt ve yakın çevresinde gerçekleştirilecek etkileşimli saha çalışmaları ve eğitim faaliyetleri aracılığıyla çevre okuryazarlığı becerilerini geliştirecek, doğayla iç içe bir hafta geçirme imkanı bulacaklar.
Dr. Yulu, yaptığı açıklamada projenin amacının, katılımcıların öğrenim süreçleri boyunca kendi çevrelerini ve doğal yaşamı gözlemlemelerini, sürekli bir şekilde mekanla iletişim halinde olmalarını ve çevre okuryazarı bireyler olarak sorunlara ve çözümlerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Yulu, projenin ilk olarak 2021 yılında TÜBİTAK tarafından desteklendiğini ve 2022 ve 2024 yıllarında da üst üste desteklenmeye devam ettiğini ifade etti.
Hedef kitlenin Türkiye’nin farklı illerinden lisans öğrencileri olduğunu belirten Yulu, etkinliklerin ağırlıklı olarak Ağrı Dağı, Tuzluca ve Doğubayazıt ve yakın çevresinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Konaklama, yeme-içme ve proje giderlerinin TÜBİTAK tarafından karşılanacağını aktaran Yulu, projeye coğrafya, tarih, arkeoloji, antropoloji, sosyoloji, biyoloji, jeoloji mühendisliği, meteoroloji mühendisliği, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama bölümleri ile orman mühendisliği, ziraat ve turizm fakültelerinde öğrenim gören 24 lisans öğrencisinin kabul edileceğini söyledi.
Projenin 1-7 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Yulu, 32 kişilik proje ekibinde ise Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, uzmanlar ve eğitmenler yer aldığını ifade etti.
Yulu, proje kapsamında Iğdır, Ağrı Dağı Milli Parkı, Karasu Çayı, Ağrı’daki Balıkgöl gibi farklı alanlarda bilimsel gezi ve saha çalışmaları ile çeşitli eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Projenin, Iğdır Üniversitesi’nin çevre bilincini geliştirmeye ve bu konudaki farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yulu, katılımcıların çevre okuryazarlığı becerilerini geliştirerek, aldıkları eğitimi gelecekte mesleklerinde ve günlük yaşamlarında uygulayabileceklerini sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ