Iğdır Üniversitesi çevreye duyarlı bireyler yetiştiriyor

Iğdır Üniversitesi çevreye duyarlı bireyler yetiştiriyor

Genel 28.05.2024 09:12:49 0
Iğdır Üniversitesi çevreye duyarlı bireyler yetiştiriyor
Tarih: 28.05.2024 09:12
Iğdır Üniversitesi Coğrafya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Adem Yulu’nun yürüttüğü "Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde 3" projesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 3. kez destek almaya hak kazandı.
Proje, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden lisans öğrencilerini bir araya getirerek, bilimsel bilginin topluma kazandırılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Katılımcılar, Ağrı Dağı, Tuzluca ve Doğubayazıt ve yakın çevresinde gerçekleştirilecek etkileşimli saha çalışmaları ve eğitim faaliyetleri aracılığıyla çevre okuryazarlığı becerilerini geliştirecek, doğayla iç içe bir hafta geçirme imkanı bulacaklar.
Dr. Yulu, yaptığı açıklamada projenin amacının, katılımcıların öğrenim süreçleri boyunca kendi çevrelerini ve doğal yaşamı gözlemlemelerini, sürekli bir şekilde mekanla iletişim halinde olmalarını ve çevre okuryazarı bireyler olarak sorunlara ve çözümlerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Yulu, projenin ilk olarak 2021 yılında TÜBİTAK tarafından desteklendiğini ve 2022 ve 2024 yıllarında da üst üste desteklenmeye devam ettiğini ifade etti.
Hedef kitlenin Türkiye’nin farklı illerinden lisans öğrencileri olduğunu belirten Yulu, etkinliklerin ağırlıklı olarak Ağrı Dağı, Tuzluca ve Doğubayazıt ve yakın çevresinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Konaklama, yeme-içme ve proje giderlerinin TÜBİTAK tarafından karşılanacağını aktaran Yulu, projeye coğrafya, tarih, arkeoloji, antropoloji, sosyoloji, biyoloji, jeoloji mühendisliği, meteoroloji mühendisliği, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama bölümleri ile orman mühendisliği, ziraat ve turizm fakültelerinde öğrenim gören 24 lisans öğrencisinin kabul edileceğini söyledi.
Projenin 1-7 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Yulu, 32 kişilik proje ekibinde ise Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, uzmanlar ve eğitmenler yer aldığını ifade etti.
Yulu, proje kapsamında Iğdır, Ağrı Dağı Milli Parkı, Karasu Çayı, Ağrı’daki Balıkgöl gibi farklı alanlarda bilimsel gezi ve saha çalışmaları ile çeşitli eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Projenin, Iğdır Üniversitesi’nin çevre bilincini geliştirmeye ve bu konudaki farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayan Yulu, katılımcıların çevre okuryazarlığı becerilerini geliştirerek, aldıkları eğitimi gelecekte mesleklerinde ve günlük yaşamlarında uygulayabileceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem