Iğdır Üniversitesi, son dönemde yürüttüğü bölgesel kalkınma odaklı projelerin yanı sıra Ar-Ge ve inovasyon alanında attığı önemli adımlarla adından övgüyle söz ettiriyor.
2021 yılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Iğdır Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma öncülüğünde bölgenin tarımsal kalkınmasına katkı sunmak adına pek çok önemli çalışmaya imza atıyor. Iğdır Üniversitesi bünyesinde yetiştirilen lavanta, gül, kayısı, çörek otu ve yer fıstığı gibi ürünler, Üniversitenin laboratuvarlarında çeşitli kozmetik, sağlık ve temizlik malzemelerine dönüştürülüyor. Seri üretimlere başlayan ve her geçen gün üretim kapasitesini artıran Üniversite, bölge ekonomisine yeni bir gelir kapısı kazandırırken yerel üreticilere de örnek teşkil ediyor. Vatandaşlar, Iğdır Üniversitesi bünyesinde üretilen gül suyu, lavanta yağı, çörek otu yağı, çamaşır suyu ve yüzey temizleyici gibi pek çok kozmetik, sağlık ve temizlik ürününü Üniversitenin online satış mağazasından temin edebiliyor.
“Alaca Vücut Kremi” ve “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı”na artan talep
Üniversitenin son dönemde piyasaya sürdüğü “Alaca Vücut Kremi” ile “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı” da en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerini dış etkilere karşı koruyan, besleyen ve rahatlatan bir özelliğe sahip olan Alaca Vücut Kremi, 11 farklı tıbbi bitkinin ekstraktı ile 21 bileşenli kompleks bir bitkisel ürün olmasıyla dikkat çekiyor.
Tırnak ve Cilt Bakım Yağı ise içinde bulunan doğal aromatik yağlar aracılığıyla kurumuş, yıpranmış, kırılgan tırnakların doğal görünümüne kavuşmasına, sağlıklı uzamasına ve parmaklar arasında cildin korunmasına yardımcı oluyor. Yağ, aynı zamanda işlem görmüş veya görmemiş esnek tırnakların güçlenmesini sağlarken kenarları sararmış, soyulmuş mat görünümlü tırnaklara parlaklık ve güç kazandırıyor.
Serhat Teknopark’a Ar-Ge Firmalarından Yoğun İlgi
Iğdır Üniversitesi, tarımsal kalkınma odaklı çalışmalarının yanı sıra son dönemde kurduğu Serhat Teknoloji Gelişim Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) yürüttüğü faaliyetlerle de dikkatleri üzerine çekiyor.
Yenilikçi fikirlere ve teknolojik girişimlere ev sahipliği yapan Serhat Teknopark, Üniversitenin Ar-Ge potansiyelini artırırken araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektör-lerinin iş birliğinin gelişmesi, bölge sanayinin uluslararası rekabet ede¬bilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulmasına da önemli katkılar sunuyor.
Kısa sürede büyük bir ivme yakalayan Serhat Teknopark, özellikle İran, Azerbaycan ve Nahçıvan’a açılmak isteyen firmaların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Ses getiren Ar-Ge çalışmaları ve bölgesel kalkınma odaklı projeleriyle Iğdır Üniversitesi; yenilikçi, çağdaş, üretken ve geleceğe yön veren saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.