İETT'deki Yangınların Arkasındaki Şirket: CHP'li Vekilin Bakım İhalesi Vurgunu Mu?

İstanbul'da art arda yaşanan İETT otobüs yangınları, bakım ihalelerine takılan şüpheli bağlantıları gündeme getiriyor.

Politika 13.03.2025 15:02:00 0
İETT
Tarih: 13.03.2025 15:04 Güncelleme: 13.03.2025 15:02

İstanbul'da art arda yaşanan İETT otobüs yangınları, bakım ihalelerine takılan şüpheli bağlantıları gündeme getiriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın dostu ve bir otomotiv firmasının mali müşaviri olan CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın, milyarlarca liralık ihalelerle ilişkisi soru işaretleri yaratıyor.

İBB'de Çürüme Başladı: Bakımsızlık Alarm Veriyor

2019 yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimine geçen şehir, altyapı sorunları ve trafik yoğunluğu gibi birçok sıkıntıyla boğuşuyor. Ancak en dikkat çekici durum ise İETT'nin geldiği nokta... Yıllardır İstanbullulara hizmet veren İETT otobüsleri, bakımsızlık nedeniyle adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Son yıllarda neredeyse her gün arızalanan ve yanan otobüsler, yüzlerce haberin konusu oldu.

Milyarlarca Liralık İhale Karabat'ın Şirketine Mi?

İETT'nin bu kötü durumunun ardında ise CHP'li bir ismin parmağı olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın dostu ve CHP Milletvekili Özgür Karabat, 2019 yerel seçimlerinin ardından bir otomotiv firmasının mali müşaviri olarak göreve başladı ve bu durum, milyarlarca liralık ihalelerin Karabat'ın şirketine yönlendirilmesine yol açtı.

İETT'den Alınan İhaleler: Karabat'ın şirketi, 2019 yılından bu yana İETT'den yaklaşık 12.7 milyar liralık bakım ve onarım ihalesi kazandı. Bu ihalelerde dikkat çeken bir diğer detay ise, dünyaca ünlü otomotiv devi Mercedes'in elenmesi oldu.

Mercedes'ten İETT'ye Uyarı: “İmitasyon Parçalar Yangına Neden Olabilir”

İhaleyi kaybeden Mercedes firması, İETT'ye gönderdiği raporda, Karabat'ın şirketinin orijinal parça yerine imitasyon parçalar kullandığını ve bu durumun özellikle motor yangınlarına yol açabileceğini belirtti. Ancak İETT, Mercedes'in bu raporuna yanıt vermedi. Öte yandan, Karabat'ın aynı zamanda otobüs de üreten bir şirketi bulunuyor ve 2022 yılından itibaren ürettiği metrobüsleri İETT'ye satmaya başladı.

Atatürk'e Sığınan Vekil: “Bu Dava Atatürk'e Sahip Çıkma Davasıdır”

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, CHP Milletvekili Özgür Karabat, partisinin üzerindeki soruşturmaları ve incelemeleri eleştirerek, son dönemde sıkça görülen bir tavır sergileyerek Atatürk'e sığındı. 8 Mart'ta katıldığı bir programda konuşan Karabat, "Bu abluka dağılacak. Yırtacağız atacağız bu karanlığı. Bu mesele kısa çöpün uzun çöpten hakkını alma mücadelesidir. Bu dava Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkma davasıdır." ifadelerini kullandı.

Soru işaretleri artıyor: İETT otobüslerindeki yangınların arkasında gerçekten de CHP'li vekilin bakım ihalesi vurgunu mu var? Yetkililerin bu iddiaları araştırması ve kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ