İcra ve haciz borcu olanlar dikkat! Dar gelirlilere yeni düzenleme geliyor

Dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının yürüttüğü çalışmada son aşamaya gelindi. Dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü iç

Ekonomi 27.07.2022 14:27:00 0
İcra ve haciz borcu olanlar dikkat! Dar gelirlilere yeni düzenleme geliyor
Tarih: 27.07.2022 14:31

Dar gelirlilerin maddi konularda hukuka taşınmış sorunlarının çözümü için Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının yürüttüğü çalışmada son aşamaya gelindi.

Konuyla ilgili detayları aktaran Arda Erdoğan şu bilgileri paylaştı:

"Dar gelirli vatandaşların hukuka taşınmış icra, haciz gibi borçlarına ilişkin bugün Adalet Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı bir araya gelecek. İki tarafından öğleden sonra bir araya gelmesi bekleniyor.

Haciz icra konuları son günlerde çok tartışılmaya başlanmıştı. Bu konuda bir adım gelecek mi? Önümüzdeki süreçte göreceğiz. Daha önce iki bakanlık ön çalışma yapmıştı. Borçlarla ilgili bir adım atılabilir mi? Net taslağın bugün çıkması bekleniyor.

Bir taksitlendirme söz konusu olacak mı? Taslağın kapsamına ilişkin detaylar bugünkü toplantının ardından netlik kazanacak. Bakanlıkların yetkilileri bugün bir araya gelerek, daha önce ayrıntıları üzerinde müzakere edilen taslağa son şeklini verecekler.

Düzenlemenin detaylarını cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarınca hazırlanan çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği ilk kabine toplantısında sunulacak. Dar gelirli vatandaşları ilgilendiren düzenlemenin detaylarının, kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem