İçişleri Bakanı Yerlikaya Açıkladı: 'TUSAŞ Terör Saldırısında Şehit Sayımız 5'e Çıktı'

TUSAŞ Tesislerindeki Terör Saldırısında Şehit Sayısı 5'e Yükseldi!

Asayiş 23.10.2024 21:42:00 0
İçişleri Bakanı Yerlikaya Açıkladı:
Tarih: 23.10.2024 21:45

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde yaşanan terör saldırısının bilançosu ağırlaşıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği son bilgilere göre saldırıda hayatını kaybeden şehit sayısı 5'e çıkarken, yaralanan kişi sayısı ise 22'ye ulaştı.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ: SALDIRIDA 5 ŞEHİT, 22 YARALI

Saldırının derin izler bıraktığı TUSAŞ'ta güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri hemen harekete geçti. Olayın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı bilançoyu paylaştı. Yerlikaya, saldırıda 5 şehit verdiklerini, yaralıların ise hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti. Yaralılardan bazılarının durumunun stabil olduğu ve tedavilerinin devam ettiği bilgisini veren Bakan Yerlikaya, "Maalesef şehit sayımız 5 oldu. Yaralılarımızdan 19'u halen hastanelerde, bazıları ise tedavilerinin ardından taburcu edilmeye başlandı. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ŞÜPHESİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini ve saldırıyı düzenleyen teröristlerin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü aktardı. İki teröristin ölü ele geçirildiğini hatırlatan Bakan, bu saldırının tarzı ve elde edilen deliller ışığında, eylemin terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini değerlendirdiklerini belirtti. Ayrıca, Yerlikaya terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini ve terörün son nefesini kesmek için çalışmaların süreceğini ifade etti. Bakan sözlerini, "Terör, insanlık suçudur ve milletimizin başı sağ olsun. Tüm teröristleri etkisiz hale getirme kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diyerek tamamladı.

Bu acı olay, ülkenin güvenlik birimlerini ve toplumun tüm kesimlerini bir kez daha terörün kötülüğü konusunda birleştirdi. Türkiye terörle mücadelesinde bir yandan şehitlerini anarken, diğer yandan da terörle mücadeledeki kararlılık ve dayanışmasını pekiştirmeye devam ediyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem