Tarih: 17.08.2024 18:30

İbrahim Yumaklı, devam eden yangınlara ilişkin son durumu paylaştı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden orman yangınlarına müdahale sürüyor.

Devam eden yangınlara ilişkin sık sık bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu kez Aydın Bozdoğan'da kameralar karşısına geçti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yumaklı, Bozdoğan'da devam eden yangın için, 8 uçak ve 14 helikopterin de bölgede olduğunun altını çizdi.

Yumaklı ayrıca, İzmir Yamanlar'daki yangının bir vadinin içerisine sıkıştığını, uçak ve helikopterlerle yapılan müdahaleyle söndürülmesini beklediklerini söyledi.

MİLAS KOTNROL ALTINDA

Bakan Yumaklı açıklamasında, "Muğla'nın Milas ilçesindeki yangın kontrol altına alındı. Bolu Göynük, Karabük Ovacık ve Manisa Gördes'te enerji düşürüldü. Yeni bir yangın çıkmazsa biz bu yangınlara öncelik vereceğiz." dedi.

Bakan Yumaklı devam eden açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi;

"GÜNEY HATTI BİZİM İÇİN KRİTİK"

Değerli arkadaşlar, şu an içerisinde bulunduğumuz Aydın Bozdoğan'da 8 uçak ve 14 helikopter var. Bu uçaklardan birisi de geçtiğimiz günlerde, haftalarda Türkiye'y getirmiş olduğumuz B-200. Ağır sınıf yangın söndürme uçağı. Onu da buraya yönlendirdik.

Arkamızda bulunan dumanlarını gördüğünüz kuzey hattı yangının çıkış noktası olan Alhisar köyüne yakın olan bir nokta. Maalesef burada da kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden bir yangın var.

Kesin olmamakla beraber yine bir dikkatsizlik sonucu bu duruma geldiğimizi düşünüyoruz. Dün bahsetmiştim adeta bayrak direğini yatıracak derecede bir rüzgar vardı. Şimdi de var ama dünkü gibi değil. Kuzey ve güney hattı olarak iki noktamız var. Kuzey değil ama güney hattı bizim için kritik. Çünkü o noktayı aşması durumunda çok verimki ormanlar var. Orada bizi çok çok daha zorlayacak.

"10 PERSONELİMİZ 59 VATANDAŞIMIZ DUMANDAN ETKİLENDİ"

Rüzgarın çok ciddi bir şekilde artması durumunda arkadaşlarımız için, müdahale eden ekiplerimiz çin hayati tehlike söz konusu olabiliyor zaman zaman. Güre, Hışımlar ve Malküpü mahalleri tahliye edildi. Hışımlar'da 3 ev Örmepınar'da da iki ev hasar görmüş durumda. 10 personelimiz ve 59 vatandaşımız dumanlardan etkilendi ama sağlık durumları açısından herhangi bir risk yok.

"BİZİ ZORLAYAN METEOROLOJİK ŞARTLAR"

Rüzgar nedeniyle yangına müdahale zorlaşıyor. Eğer başka bir yangın çıkmazsa bu yangınlardan güzel haberler vereceğiz. Bizi zorlayan aslında meteorolojik şartlar. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Açık alanda bir kibrit bile çakmayın, pikniklerde mangal yakmayın, izmaritleri yere atmayın. Vatandaşlarımız hassasiyet göstermeli.

9 km'lik bir hat oluştu. Açık alanlar var. Sadece orman alanları yok. Her şey bittikten sonra teşkilatımız etkilenen alanları bildirecek. Etkilenen alan yanan alan değildir. Bunlarla ilgili kesin olarak arkadaşlarımız açıklıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —