İBB'ye Yönelik Devam Eden Yolsuzluk Soruşturması: Yeni Tutuklama Talepleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturması, ikinci dalga operasyonlarla derinleşiyor.

Asayiş 30.04.2025 00:10:00 0
İBB
Tarih: 30.04.2025 00:12 Güncelleme: 30.04.2025 00:10

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yolsuzluk soruşturması, ikinci dalga operasyonlarla derinleşiyor. Tutuklandıktan sonra görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu ve diğer şüphelilerle ilgili davada yeni gelişmeler yaşanıyor.

İkinci Dalga Operasyonu: 52 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İBB'ye yönelik mali suçlar incelemesi ikinci dalgasıyla devam etti. Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda 52 kişi gözaltına alındı. "Suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" gibi suçlamalarla yürütülen soruşturmanın bu yeni aşaması, belediye bürokrasisini hedef alıyor.

Şüpheliler Adliyede: Serbest Bırakılanlar ve Tutuklama Talebi

Gözaltına alınan 52 şüphelinin emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. İlk ifadelerin ardından, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere mahkemeye gönderilen 4 şüpheli oldu.

Savcılık, önemli bir kararla 30 şüphelinin tutuklanması yönünde talepte bulundu. Adliyeye getirilen 48 kişinin ifadeleri sonrası, 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk edilirken, diğer 30 kişi hakkında nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı verilmesi bekleniyor.

Soruşturmanın Seyri ve İmamoğlu’nun Durumu

İBB yolsuzluk soruşturması, siyasi arenada da yankı uyandırıyor. Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan süreçte, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni şok iddialar ortaya çıkabilir. Mahkemenin kararları ve savcılık talepleriyle birlikte, İBB yolsuzluk davasının önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri yakından takip edilecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ