İBB'de Yeni Gözaltı Dalgaları: İSKİ Genel Müdürü de Tutuklandı!

İBB'de yürütülen büyük yolsuzluk soruşturması genişliyor.

Asayiş 26.04.2025 08:56:00 0
İBB
Tarih: 26.04.2025 08:59

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili yolsuzluk iddialarına yönelik soruşturma derinleşiyor. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordine ettiği operasyonda, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay dahil 53 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Polis ekipleri şafak vakti birçok adrese baskın yaptı. Operasyonlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin, Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Teknoloji Grup Başkanı Erol Özgüner, eski Mezarlık İşleri Dairesi Başkanı Ayhan Koç ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu da gözaltına alındı.

47 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan aramalarda toplam 47 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, firari olan 6 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. Ayrıca soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Medya A.Ş. Yöneticisi Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun da baskınlarda tutuklandı.

SUÇLAMALAR NELER?

Gözaltına alınan şüphelilere "suç işlemek amacıyla kurulan örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık" gibi ağır suçlamalar yöneltiliyor.

SAVCILIK AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “19 Mart 2025 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, 26 Nisan 2025 tarihinde İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon düzenlenerek 47 şüpheli gözaltına alınmıştır. Firari 6 şahsın yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.”

İBB'DEKİ GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Yolsuzluk iddiaları ve devam eden soruşturmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir döneme girildiğini gösteriyor. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.