Hurdaya dönen araçla sürücüler kazalara karşı uyarılıyor

Hurdaya dönen araçla sürücüler kazalara karşı uyarılıyor

Asayiş 30.08.2024 09:30:08 0
Hurdaya dönen araçla sürücüler kazalara karşı uyarılıyor
Tarih: 30.08.2024 09:30 Güncelleme: 30.08.2024 09:30
Bitlis’te trafik kazalarını önlemek amacıyla yol kenarına kaza sonucu hurdaya dönmüş araç yerleştirildi.
Bitlis’te trafik kazalarını önlemek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğünce ilginç bir çalışmaya imza atıldı. Daha öncesinde aşırı hız nedeniyle meydana gelen ve 3 kişinin ağır şekilde yaralandığı bir kazada hurdaya ayrılan araç, her gün binlerce aracın geçtiği Bitlis-Tatvan kara yolu üzerindeki yol kenarına yerleştirilerek farkındalık oluşturuldu. Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yerleştirilen hurda aracın üzerine hız kilometre sınırı ve cep telefonu ile konuşulmaması gibi uyarı işaretleri de ekledi. Yol kenarındaki demir direk üzerine yerleştirilen hurda araç ile trafik kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Başkomiser Uğur Altuntaş, trafik kurallarının hayati önemine dikkat çekti. Farkındalık oluşturmak amaçlı yapılan çalışmanın kurallara uyulmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Altuntaş, “Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından önceki yıllarda model maket araçlarla ilgili projeler üretilmişti. Bu projelerin vatandaşlarımıza farkındalık oluşturma amacıyla kurallara uymalarına büyük katkı sağladığı görüldü. Bunun üzerine, daha önce yapılmamış bir şekilde hız, alkol ve cep telefonu kullanımı sonucunda meydana gelmiş bir kazalı aracı sergilemeye yönelik projeler üretilmeye başlandı. Biz de Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü olarak, Bitlis-Tatvan arasında bulunan Rahva bölgesinde kazaya karışmış, 3 ağır yaralının bulunduğu bir aracı sergileme fırsatı bulduk. Platformumuzu hazırladık ve başkanlığımızın hazırlamış olduğu bilgilendirici broşürleri de platformun çevresine yerleştirdik. Bu aracın burada sergilenmesiyle vatandaşlarımıza hız, alkol ve cep telefonu kullanımı sonucunda meydana gelebilecek kazaların sonuçlarını göstermeyi amaçladık. Bitlis Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızdan tek ricamız, hız kurallarına uymaları, seyir halindeyken cep telefonlarını kullanmamaları ve alkollü şekilde araç kullanmamalarıdır" dedi.
Araç sürücüsü Ömer Özbey ise trafik kurallarına uyduklarını belirterek, “Maalesef trafik kurallarına uymayan kişilere bu sergilenen kazalı araç örneği güzel bir uyarı olmuş. Bu araç ilgimi çekti ve onu gördükçe ailem ve geçmişim gözümün önünden geçiyor" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ