Tarih: 29.07.2024 16:43

Hulusi Akar: Vatandaşlarımız Namık Tan'ın pasaportunun rengini soruyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP'li Namık Tan'ın Mavi Vatan hakkında skandal açıklamaları gündemde.

Mavi Vatan'ı 'masal' olarak niteleyen Tan'ın sözleri TBMM gündemindeydi.

Genel Kurul'da söz alan Milli Savunam Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tan'ın sözlerini eleştiren Akar, vatandaşların Tan'ın pasaportunun rengini merak ettiğini belirtti.

"Mavi Vatan açık bir gerçektir masal değildir"

Akar şöyle konuştu:

"Mavi Vatan konusunda bilgi sunmak üzere söz almış bulunuyorum. Bazı konuları tespit etmemiz lazım. Bazı konuları tespit etmemiz lazım. Bunlardan birincisi; Mavi Vatan, Ana Vatan, Gök Vatan ayrılmaz bir bütündür. Ayrılamaz, parçalanamaz. Parçalamak isteyemlerin akıbeti malum.

Kimi çukurlara gömüldü kimi de denizlerde boğuldu. Mavi Vatan Karadeniz'de Ege'de Akdeniz'de kara suları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge, deniz yetki alanları, denizlerimizin altındaki ve üstündeki her türlü hak ve menfaatlerimizi... Yani denizlerdeki Misak-ı Millimizdir... Mavi Vatan milli meselemizdir.

12 bin kilometre kıyı, 462 bin kilometrekare deniz yetki alanlarıyla birlikte Mavi Vatan açık bir gerçektir masal değildir.

"Masal değil hayatın gerçekleridir"

Uzaktan yakından birçok devletin çevre denizlerimizdeki fırsatlardan yararlanmak için her türlü gayreti gösterdiği bir ortamda görev yapıyoruz. Bu görevler sırasında kullandığımız. İHA'larımız SİHA'larımız ve diğer savunma araçlarımız masal değil hayatın gerçekleridir.

Devletimizin askeriyle siviliyle menfaatlerini korumasını masal olarak nitelendirmek büyük bir gaflet, büyük bir ayıp büyük bir talihsizliktir.

Hele hele bunun yıllarca Dışişleri'nde görev yapmış olan bir milletvekilimiz tarafından dile getirilmesi ise gerçekten akılara ziyan ki ben birçok CHP'li arkadaşımızında bizlerle aynı görüşleri paylaştığına inanıyorum.

Mavi Vatan’a masal demek Türkiye’nin harekat kabiliyetini kısıtlamaktır.

"Vatandaşlarımız sayın Tan’ın pasaportunun rengini soruyor"

Bugüne kadar hiçbir oldu-bittiye izin vermedik vermeyeceğimiz.

Bir tarafta bizlerle benzer görüşleri açıklayan emekli asker CHP'li bir genel başkan yardımcısı, diğer tarafta yıllarca diplomat kimliğiyle dolaşmış, yerlilik ve millilikle hiçbir ilgisi olmayan bir başka genel başkan yardımcısı...

Bu görüş ve açıklamaların CHP’nin görüşleriyle bağdaşmadığı düşünüyoruz.

Önceki açıklamaları da göz önünde bulundurulduğunda sayın Tan’ın kime, neye hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Vatandaşlarımız sayın Tan’ın pasaportunun rengini soruyor. CHP’den bunun cevabını bekliyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —