Hükümet konağına giren kumru, klimanın üzerine yuva yaptı

Hükümet konağına giren kumru, klimanın üzerine yuva yaptı

Genel 30.07.2022 10:50:29 0
Hükümet konağına giren kumru, klimanın üzerine yuva yaptı
Tarih: 30.07.2022 10:50 Güncelleme: 30.07.2022 10:50
Bingöl’ün Solhan ilçesinde hükümet konağında klimanın üstünde yuva yapan kumruyu rahatsız etmemek için klima açılmıyor.
Solhan Hükümet Konağı Mal Müdürlüğü bölümünde dijital cihazların korunduğu bölümde bir kumru yuva yaptı. Bayram tatili öncesinde pencerenin açık olduğu sırada kumrunun klimanın üstüne çalı taşıdığını gören çalışanlar durumu müdüre iletti. Henüz yuvaya yeni başlamış kumruyu engellemek yerine tatil boyunca pencere açık tutuldu. 9 günlük bayram tatili dönüşünde çalışanlar yuvanın tamamlanmış haliyle karşılaştı. Kuluçka süresini tamamlayıp yavruları yumurtadan çıkan kumrunun rahatsız olmaması için yavruların yuvayı terk edene dek klimayı açmama kararı alındı.

Kumrular uçana kadar kendilerinin misafiri olduğunu belirten Solhan Mal Müdürü Abdulmelik Görünen, “Bu kumru bayramdan iki gün önce klimanın üstüne çalı taşıdığını gördük. Yuvalarına devam etsinler diye bayram tatili süresince de camları açık tuttuk. Klimayı kapattık. Bayram dönüşünde geldiğimizde yumurtlamışlardı. Bu kumrular kendi rızalarıyla uçana kadar burada bizim misafirimiz olacak. Penceremiz 24 saat boyunca açıktır. Bu şekilde gidip dışarıdaki ihtiyaçlarını da gördükten sonra tekrar yuvalarına dönüyorlar. Kendilerine su ve yiyecek bir şeyler bırakıyoruz” dedi.
Kurumda çaycılık yapan Orhan Fakir ise “Daha önce hiç rastlamadığım bir olaya bu sene rastladım. Bir kumru hiç kimsenin haberi olmadan bize misafir oldu. Kumru hükümet konağı personellerinin ilgi odağı oldu. Çok sevindik. Ayrıca elimizden gelen bütün imkanları seferber ettik. Gerek suyu, gerek yemeği, gelip gitmesi, pencerenin açık tutulması, klimanın açılıp kapanması gibi gerekli imkanları sağladık. Tabi yavruları doğana kadar. Şimdi yavruları doğdu. Yaklaşık bir iki hafta sonra inşallah onlar uçarlar. Böyle bir olayı kim nerde görürse görsün bence karışmasınlar. Çünkü hayvanların en çok sevdiği istediği bir yuvadır” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ