Hukukçu Ersan Şen'den İdam Açıklaması: 'Çocuk Katili İdam Edilmeli'

Hukukçu Ersan Şen'den Acı Olaya Sert Tepki: 'Çocuk Katiline İdam!'

Genel 13.09.2024 01:17:00 0
Hukukçu Ersan Şen
Tarih: 13.09.2024 01:21

DİYARBAKIR'DA YAŞANAN TRAJİK OLAY

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde yaşanan ve tüm Türkiye'yi derinden etkileyen bir olayda, 8 yaşındaki Narin Güran kaybolduktan sonra, köyün yakınlarındaki bir derede çuval içinde ölü olarak bulundu. Bu olay sonrasında, Türkiye genelinde bir kez daha idam cezası tartışmaları alevlendi.

ERSAN ŞEN'İN İDAM CEZASI YORUMU

Ünlü hukukçu Ersan Şen, TV100 kanalında yayınlanan Eşit Ağırlık programında Narin Güran cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şen, özellikle çocuk yaşta bir bireyin hayatının alınmasının, suçun ispatlanması durumunda idam cezasını gerektirdiğini belirtti. İdam cezasının uygulanmasını savunan Şen, "7-8 yaşında bir çocuğu eğer öldürüyorsa, onun hayatına son veriyorsa bu da yüzde 100 ispatlanmışsa ben onun idam cezasıyla cezalandırılmasını savunuyorum" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DE İDAM CEZASI TARTIŞMALARI

Türkiye'de son olarak 2004 yılında tamamen kaldırılan idam cezası, özellikle çocuklara ve kadınlara karşı işlenen vahşi cinayetler sonrasında sıklıkla tartışma konusu olmuştur. Ancak Türkiye'nin uluslararası anlaşmalara ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne bağlılığı, idam cezasının geri getirilmesini karmaşık bir hukuki sürece tabi kılmaktadır. Narin Güran'ın trajik ölümü, bu tartışmalara yeni bir boyut kazandırarak insanların adalet arayışını bir kez daha gündeme taşıdı.