HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın: Van Park AVM ekonomiye kazandırılmalı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanı Rasim Sayğın, 2019 yılında tamamlanarak açılışı yapıldıktan sonra bir türlü beklentileri karşılayamayarak 2 kez isim değiştiren Van Park AVM'yle ilgili açıklama yaptı

Van Haberleri 3.10.2023 16:26:00 0
HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın: Van Park AVM ekonomiye kazandırılmalı
Tarih: 03.10.2023 16:31 Güncelleme: 03.10.2023 18:05

2010 yılında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van İl Özel İdaresi yerinde temeli atılan, 2019 yılında tamamlanarak açılışı yapıldıktan sonra bir türlü beklentileri karşılayamayarak 2 kez isim değiştiren Van Park AVM'yle ilgili açıklama yapan Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Rasim Sayğın, 'Ocak ayında bir firmayla anlaşma yapılarak 5 yıllığına kiraya verildi ve yer tesliminden itibaren de sürecin başlayacağı kamuoyuyla paylaşılmıştı ancak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde halen ilgili firmaya yer tesliminin sağlanmadığı ortaya çıkmıştır. 1 milyon 200 bin lira karşılığında söz konusu şirkete kiraya verilen Van Park AVM çürümeye terkedildi. Van'ın en işlek caddesinde yer alan Van Park AVM kaderine terkedilmemeli. 13 yıldır sorumluluğunu yerine getiremeyen Van Büyükşehir Belediyesi Van Park AVM'nin yönetimini mülk sahiplerine devretmeli' dedi.

Her hafta düzenlediği basın toplantısıyla Van’ın sorunlarını gündeme taşıyan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın bu hafta Büyükşehir Belediyesi ve GLA Gayrimenkul Yönetim Kiralama ve Danışmanlık firması ortaklığıyla yeniden hizmete açılması planlanan, 2010 yılında temeli atılan ancak beklentileri karşılayamayan Van Park AVM için yetkililere seslenerek yılan hikayesine dönen sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini kaydetti.

“VAN PARK AVM ÇÜRÜMEYE TERKEDİLDİ”

Sayğın açıklamasının devamında, “Bildiğiniz üzere 2010 yılında yapımına başlanan Van Park AVM aradan geçen 13 yılda bir türlü doğru düzgün açılışı gerçekleştirilemedi. Daha önce Van City AVM olarak açılışı yapılıp bir süre hizmet verdikten sonra kapandı. Halen kapalı halde bekliyor. 13 yıldır açılmayan AVM’nin ağırlıklı yönetimi Büyükşehir Belediyesi’nden oluşuyor. Dolayısıyla buradaki sorumluluk tamamen Van Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. 13 yıldır AVM’nin açılışını yapamayan Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi şekilde ihmal içerisinde olduğunu söylemek mümkündür. Ocak ayında bir firmayla anlaşma yapılarak 5 yıllığına kiraya verildi ve yer tesliminden itibaren de sürecin başlayacağı kamuoyuyla paylaşılmıştı ancak yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde halen ilgili firmaya yer tesliminin sağlanmadığı ortaya çıkmıştır. Bunun sebebi ise AVM içerisinde yer alan bir takım eksikliklerin halen giderilememesidir. Yüklenici firma bu eksiklikleri gerekçe göstererek teslim almıyor. Geçtiğimiz yıl Van Park AVM 1 milyon 200 bin lira karşılığında söz konusu şirkete kiraya verilmişti. Her geçen gün Van’ın bir değeri bir taraftan çürümeye terkedildi. Bir taraftan da her ay belediyenin bütçesine girmesi gereken gelirden maalesef Van mahrum kalıyor. Bunun yanında oraya yatırım yapan çok sayıda esnaf ve dükkan sahipleri var. Bunlar sahibi oldukları yeri işletmek istiyorlar fakat ne yazık ki bir türlü açılışı yapılamadığı için esnaflar ve dükkan sahipleri zarar ediyor. Bu zamana kadar milyonlarca lira kayıp içerisinde olduğunu görmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

“VAN PARK AVM KADERİNE TERKEDİLMEMELİ”

Sayğın son olarak şunları kaydetti; “Ağustos ayında belediyenin kendisine ait dükkanları satışa çıkardığını öğrendik fakat mevcut sorunlardan dolayı alıcı bulamadı. Bu zamana kadar sadece bir dükkan satabilmiş, diğerleri belediyenin elinde kalmıştır. Burada artık bir çözüm bulunması zorunludur. Dükkanları satacağım, kiraya vereceğim, yönetici buldum, bulacağım, eksiklikleri var derken aradan 13 yıl geçti. Bu kabul edilebilir değil. Yapılması gereken ya ilgili firmaya yer teslimini sağlayarak işletmesini sağlamak veyahut belediye ağırlıklı pay sahibi olarak Van Park AVM’yi yönetememektedir. Burada mülk sahiplerine yönetimi devretsin. Mülk ve dükkan sahipleri kendi yönetimini oluşturarak mağduriyete son versin. Dediğim gibi burada çok ciddi bir mali kayıp söz konusu, bir taraftan belediyenin kira gelirlerinden kayıp söz konusudur bir taraftan çürüyüp giden, değer kaybına uğrayan, Van’ın en işlek caddesinde yer alan Van Park AVM kaderine terkedilmemeli. Ayrıca oraya yatırım yapan dükkan sahiplerinin de mağduriyeti son bulmalı. Van Park AVM derhal belediye eliyle işletmeye açılsın veya 13 yıldır açılışını doğru düzgün yapamayan belediye mülk sahiplerine yönetimi devretsin.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem