Hobi bahçeleri öğrencilerin hizmetinde

Hobi bahçeleri öğrencilerin hizmetinde

Genel 28.06.2022 10:17:01 0
Hobi bahçeleri öğrencilerin hizmetinde
Tarih: 28.06.2022 10:17 Güncelleme: 28.06.2022 10:17
Malatya İnönü Üniversitesi’nde öğrencilerin yıl içerisinde yoğun ders streslerini üzerinden atmaları, kaynaşmaları, boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla hobi bahçelerini öğrencilere tahsis edildi.
Öğrencilerin ekip biçmelerini sağlama ve onları toprakla buluşturma amacıyla İnönü Üniversitesi Öğrenci Hobi Bahçeleri bahar döneminde öğrenci topluluklarının kullanımına sundu. İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrencilerin daha kaliteli vakit geçirmeleri amacıyla topluluk başına 30 ya da 60 metrekare düşecek şekilde tasarlanan hobi bahçelerini İnönü Üniversitesi öğrenci topluluklarının kullanımına açtı. Merkez amfinin arkasında yer alan öğrenci hobi bahçelerinde, üniversite öğrencileri bahar dönemi boyunca keyifli vakit geçirerek, dönemin stresini attı. Hobi bahçeleri hakkında İletişim Fakültesi öğrencilerine konuşan İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültürel Hizmetler Şube Müdürü Hilal Aksoy, öğrenci hobi bahçesinde bir parselin 15 metre kare olduğunu ve bahçede 110 parselin mevcut olduğunu ifade etti. Hobi bahçelerinin toplamda bin 650 metre kare alandan oluştuğunu kaydeden Hilal Aksoy, isteğe bağlı olarak her topluluğa 2 parsel yani 30 metrekare ya da 4 parsel yani 60 metre kare düşecek şekilde tahsis işleminin yapıldığını dile getirdi.
Hobi bahçeleri uygulamasının amacından bahseden Aksoy, “Üniversitemiz üst yönetimi tarafından başkanlığımız bünyesinde faaliyette bulunan öğrenci topluluklarımıza sebze ve meyve ekebileceği, yetiştirdiği sebze ve meyveyi afiyetle tüketebileceği hobi bahçeleri tahsis edilmiştir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak bu uygulamadaki amacımız, öğrencilerimizin sosyalleşmesine, keyifli zaman geçirebilmesine katkıda bulunmaktır. Çevreye karşı duyarlılığını artırmaktır. Öğrencilerimizin yıl içerisinde yoğun ders streslerini üzerinden atmalarını, kaynaşmalarını, yeni ilgi alanı kazanmalarını, boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

"Toprakla temas ettiğinden stresi azalıyor"
Hobi bahçelerinde yapılan işlemleri anlatan Aksoy, “Öğrencilerimiz hobi bahçelerinde çapa yapıyor, toprağı havalandırıyor, tohum ekiyor, sulama yapıyor. Bu sayede paylaşma, dayanışma, sorumluluk alma, sabretme gibi duyguları gelişiyor. Toprakla temas ettiğinden stresi azalıyor. Bu uygulama tamamen hobi amaçlıdır. Günlük yaşamın olumsuz etkilerinden kurtulmak için öğrencilerimize hobi bahçelerini denemelerini tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimiz, öğrenci toplulukları üzerinden hobi bahçesi sahibi olabilirler” ifadeleri kullandı.
Aksoy, son olarak öğrencilere hobi bahçelerini tahsis eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ