Hizmet-İş'ten Van Direnişine Destek: 'Emekçinin Ekmeği ve Onuruyla Oynamayın!'

Van'da İşten Atılanlar Direniyor. Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdrIis Ersoy, İşçi kıyımı yapan belediye başkanlarına "Adaletsizliğe ve emekçinin ekmeği ile oynamaya Son! verin" diye çağrıda bulundu.

Van Haberleri 2.07.2024 13:41:00 1
Hizmet-İş
Tarih: 02.07.2024 13:56 Güncelleme: 02.07.2024 15:48

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Vanda DEM Partili Belediye Başkanlarının işten çıkardığı işçilerin İpekyolu Belediyesi önünde kurduğu eylem çadırını ziyaret etti. 

Burada işçilerle sohbet eden Ersoy, emekçilerin işlerine dönünceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. 

Eylem çadırındaki işçilerle birlikte bir basın açıklaması yapan Ersoy, emekçinin ekmeği ile oynamanın, çalışanlara ideolojik sürgün yaparak mobing uygulamanın bir zulüm olduğuna vurgu yaptı. 

VAN'DA İŞÇİ DAYANIŞMASI: HİZMET-İŞ SENDİKASI'NDAN DESTEK

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Van'da işten çıkarılan personelin İpekyolu Belediyesi önünde kurduğu eylem çadırını ziyaret etti. İşçilerin yanında yer alan Ersoy, onların işlerine geri döneneceği günü görmek için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

EMEKÇİNİN HAK MÜCADELESİ VURGULANDI

Basın açıklamasında Ersoy, işçilere yönelik ideolojik sebeplerle yapılan işten çıkarmaların zulüm olduğuna dikkat çekti. İşçilerin lehine konuşmasında, dünyanın her yerinde çalışanın haklarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, onların mücadelesine sonuna kadar destek olacaklarını ifade etti. 

İŞTEN ATILMALAR VE DİRENİŞİN ONURU

Ersoy konuşmasında bir yandan işten çıkartmaları eleştirirken, yandan da direnen işçilere selam gönderdi. Her türlü baskıya karşı duran, iş ve aş için mücadele eden emekçilerin mücadelesini selamladı. Van ve İpekyolu belediyelerindeki haksız işlemlere karşı başlattıkları hak mücadelesini, işe geri dönülünceye kadar sürdürecekleri kararlılığını belirtti. 

HUZURSUZLUK VE HAKSIZLIĞA KARŞI KARARLILIK

Ersoy, işverenlere seslenerek, işçilerin aş ve ekmeği ile oynamamaları gerektiğini, Van halkına yıllardır hizmet veren işçilerin görevlerine geri dönmesi gerektiğini ifade etti. Haksız ve hukuka aykırı işten çıkarmalar konusunda sendikanın mücadelesini devam ettireceğini ve işçilerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı. 

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN GÜÇLÜ SLOGANLAR

DEM'li belediyeler tarafından işten çıkarılan işçiler, elleriyle meşalelerini ateşleyerek, "Ölümüne Dik Duruş", "Ekmek Davamız", "Adalet", "Ekmegime Uzanma" gibi sloganlarla seslerini duyurmaya çalıştı. İşçiler, aileleriyle birlikte mağdur olduklarını ve yaşanan zulümleri dile getirerek, haksızlığa karşı direnişlerini gösterdi. 

GENİŞ KATILIMLI BASIN AÇIKLAMASI

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy'un yaptığı basın açıklamasına Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreter Vekili Av. Mehmet Yeşilyurt, Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Öz Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Doğan ile HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikaların Van şube başkanları da katıldı.

Hizmet-İş Sendika yöneticilerinin yanı sıra, HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı diğer sendika temsilcileri de katılarak, işçilerin mücadelesine destek olmanın yanısıra beraberlik mesajları da verdi.

İDRİS ERSOY'UN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Selam olsun emeğine ve ekmeğine sahip çıkanlara..

Selam olsun Van’ın yiğit emekçilerine..

Hak için, iş için, aş için, onur için mücadele eden, şehirlerin ve hayatın yükünü emeğiyle omuzlayan tüm emekçilerimize selamlıyor, bu kutsal direniş için azimle alanları terk etmeyen her bir arkadaşımızı hizmet iş nednikamız adına saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyelerinde haksız, hukuksuz işten çıkarmalara ve keyfi olarak yapılan sürgün ve baskılara karşı başlattığımız haklı eylemimizi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz. 

Sizler burada var oldukça biz varız buradayız ve yanınızdayız.

Asla vazgeçmeyeceğiz

Eylemimizi, arkadaşlarımız işe geri alınıncaya, baskı ve sürgünlere son verilinceye kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. 

31 Mart yerel seçimlerinden bugün eson 3 ay içerisinde Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyelerinde çalışan 800 civarında arkadaşımızın sözde gerekçelerle işine son verilerek ocakları söndürüldü.

Aileleriyle birlikte 2 bin 500 insanımız mağdur edildi.

Bununla da yetinilmedi; İş kanununa aykırı olarak VASKİ’de 2 bayan arkadaşımız arıtma tesisine, itfaiye çalışanları hayvan barınağına görevlendirildi. 

Şube Disiplin Kurulu Başkanımız Erciş’e sürgün edildi.

Yarı sıra, kaç işçi arkadaşımızın daha işine son verilecek, kaç emekçinin daha görev yeri keyfi olarak değiştirilecek bilinmiyor.

İşyerlerinde huzur kalmadı, işi ve memur herkes tedirginlik içerisinde.

Emekçi arkadaşlarımız rahatsız, aileleri huzursuz, kamuoyu endişeli.

Çünkü baskı, mobbing ve zulüm had safhaya çıkmış durumda. 

 Emekçi arkadaşlarımız zorla mesaiye bırakılıyor, fakat mesai ücretleri ödenmiyor. 

Zulüm kar topu gibi büyüyor.

Artık tahammül sınırları aşılmış, bıçak kemiğe dayanmıştır.

Ekmeğiyle oynanan, ağır sömürüye maruz kalan, baskı gören, sürgüne gönderilen arkadaşlarımızın ızdırabıyla birlikte yüreğimize kan damlıyor

Ama bu devran böyle dönmez, zulümle abad olmanın akıbeti berbat olur.

Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyelerinin yönetimleri bozuk saat gibi. Zulüm piliyle çalışıyor, ha durdu ha duracak.

Mücadelenin azmiyle aydınlık geleceğe yürüyen arkadaşlarım, yiğit emekçiler; Zafer yakındır. Zafer inanan ve mücadele eden emekçi kardeşlerimizindir.

Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir.

Türkiye’nin en büyük, en güçlü, en etkin sendikası HAK-İŞ / Hizmet-İş, Van’da belediyeler tarafından ekmeği elinden alınmış tüm üyelerimizin sonuna kadar yanındadır.

Himzet/İş Sendikamız ve üyeleri mücadelede kararlıdır. Türkiye’nin dört bir tarafında işine son verilen işçiler bu zalimlikleri yapan işverenleri not ediyor.

Şairin dediği gibi;

Umursama dünya gelse üstüne,

İçinde büyüyen bir ahın olsun,

Elbet bir gün devran döner tersine,

Tahammül ün büyük silahın olsun,

Olsun be aldırma Yaradan vardır, 

Sanma ki zalimin ettiği kardır,

Mazlumun ahı indirir şahı,

Her şeyin bir vakti zamanı vardır.

Evet değerli arkadaşlarım o günler de gelecek, bugün elinde güç olduğunu sananlar, evine ekmek götürmekten başka bir gayesi olmayan mazlum ve gariban işçilerin ahı ile yıkılacak.

Bu makamları kendi çiftlikleri görenler, sanıyorlar ki biz bu işçileri işten çıkardık mı kimsenin sesi çıkmayacak, herkes susacak, evlerine çekilecek. Hayır öyle olmayacak, mazlum ve mağdur işçilerin sahibi önce Yüce Allah, sonra da HAK-İŞ / Hizmet-İş Sendikasıdır.

Bizim demokratik tepkilerimiz, işimize dönme kararlılığımız, içimizdeki yanan mücadele ateşi sizi o koltuklarınızda rahat ettirmeyecek.

Tüm hukuki ve yasal yolları kullanacak, işimizi geri alana kadar mücadelemize devam edeceğiz, yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, direneceğiz, direne direne kazanacağız.

Buradanbir kez daha Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi ve işçilerin ekmeği, aşı ile oynayan tüm işverenlere sesleniyoruz.

İşçilerin aşı ve ekmeği ile oynamayın. Yıllardır Van halkına hizmet etmek için çalışan, evine helal rızık götürmekten başka gayesi olmayan bu işçilere derhal işlerini geri verin.

Partinizin 2024 yerel seçimleri bildirgesinde yer alan “emeğin kentlerini, kent emekçileriyle kuracağız” ifadesini hatırlıyor musunuz?

Emeğin kentlerini kent emekçilerini işsiz bırakarak mı kuracaksınız?

 Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün.

Emekçilerin onuru ve ekmeği ile oynamayın.

 Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan, haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyemiz emekçileri işe geri alın.

Kıyıma son verin. Adaleti ve iş barışını yeniden tesis edin. Aksi halde rüsumumuz, direnişimiz ve hukuki mücadelemiz karşısında yenileceksiniz.

Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir.

İşten çıkarılan üyelerimiz işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Van emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız.

Tüm emekçiler olarak mücadelede kararlıyız, davamızda haklıyız, kazanan biz olacağız.

Sevdayla birleştik direndik zulme

Asla eğilmedik ağa beye

Birleşsin tüm canlar meydana gelsin

Yolumuz hak yolu inanan gelsin diyor şair.

Günlerdir işine geri dönmek için bu alanda direnen tüm emekçi kardeşlerimizi saygıyla selamlıyor, günlerimiz aydın, mücadelemiz kutlu olsun diyorum.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Selim varol
2.07.2024 18:04:16
Bundan sonra DEM partisine oy vermem bizim çocukları işe almıyorlar

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem