Hırvatistan’dan Yüksekova’ya gelin

Hırvatistan’dan Yüksekova’ya gelin

Kültür Sanat 19.08.2024 17:08:25 0
Hırvatistan’dan Yüksekova’ya gelin
Tarih: 19.08.2024 17:08
Hırvatistanlı Andreja Ausperger ile Yüksekovalı Ümit Acar, düzenlenen görkemli bir düğünle dünya evine girdi.
Hırvatistan’da yaşayan Andreja Ausperger, İstanbul’da Yüksekovalı Ümit Acar’la tanıştıktan bir süre sonra evlilik kararı aldı. Ailelerin onay vermesi üzerine ilk adımı atmak için Hırvatistan’da nişan yapıldı. Çiftin düğünü ise Ümit Acar’ın memleketi Yüksekova’da görkemli bir şekilde yapıldı. Yüksekova’ya gelen çift, ilk olarak yörenin geleneklerine göre hazırlıklarını yaptı. Andreja Ausperger ile Ümit Acar’ın düğünleri, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde sürerken, yurt içi ve yurt dışından da gelenlerle birlikte 2 binden fazla misafir katıldı.
Damat Ümit Acar, 6 yıl önce Andreja Ausperger ile tanıştıklarını belirterek, “Avrupa Birliği Gençlik projesi ile başladı. Birçok projede beraber çalıştık. Hem o Türkiye’ye geldi iş için hem de ben Hırvatistan’a gittim. Daha sonra ben eğitimim nedeniyle İngiltere’ye taşındım. Daha sonra evlilik kararı aldık ve Hırvatistan’da isteme merasimi oldu. Şimdi de düğünümüzü kültürüme uygun bir şekilde memleketim Yüksekova’da yapıyoruz. Düğünümüze Avrupa, İran ve Irak olmak üzere her yerde misafirimiz geldi. Şu an 2 binden fazla misafirimiz var. Bizleri yalnız bırakmadıkları için hepsine tek tek teşekkür ediyoruz” dedi.
Güzel insanlar tanıdığını belirten gelin Andreja Ausperger ise “Bu kültürü ne kadar bilsem de yine benim için özel oldu. Her iki ülkeyi karşılaştırdığımızda birçok kültür farkı var, bunun yanı sıra birçok benzerlik de var. Annem ve babam birçok kelimenin aynı olduğunu fark etti. İşim gereği kültürel çeşitlilik üzerine çalışıyorum. Bu farklılıklara rağmen Ümit’in ailesi dostane yaklaşarak bizi aileden saydılar. Bu da bizi çok mutlu etti. Kendimi artık ailenin bir parçası hissediyorum. Hem Türkiye’de hem de Hırvatistan’da düğün yapmak istedik. Biz de İngiltere’de yaşamaya devam edeceğiz. Biz normalde el öpmüyoruz ama burada büyüklere saygıdan dolayı öpülüyor. Bu da çok güzel, ben de yaptım, iyi ki bu iyi insanları tanımışım. Bizi bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem