Herkes giderken, o yurt dışından Malatya’ya gelerek yatırım yaptı

Herkes giderken, o yurt dışından Malatya’ya gelerek yatırım yaptı

Genel 5.02.2024 10:15:21 0
Herkes giderken, o yurt dışından Malatya’ya gelerek yatırım yaptı
Tarih: 05.02.2024 10:15 Güncelleme: 05.02.2024 10:15
Asrın felaketinde İsviçre’de olan Şerife Akkoyun, herkes şehri terk ederken Malatya’ya gelerek burada yatırım yaparak depremin vurduğu memleketinde yaşamaya başladı.
6 Şubat 2023’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı illerin başında yer alan Malatya’da felaketin birinci yılına girilirken yaralar sarılmaya devam ediyor. Deprem sırasında İsviçre’de olan Malatyalı Şerife Akkoyun, acı haberi duyar duymaz ailesine ulaşmak için uğraştı. Ailesinin evinin yıkıldığını ve zor şartlarda olduklarını öğrenince kente gelen Akkoyun, “Depremin üzerinden yaklaşık1 yıl geçti. Malatya’yı seviyorum, şehrimi terk etmeyeceğim asla” dedi.
Psikolog Danışman olan Akkoyun, kente geldikten sonra ailesi ile konteyner kentte yaşamaya başladığını da belirterek, “Battalgazi ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki evimiz yıkıldı. Annem ve babamla konuştum, deprem sonrası yurt dışına götürmek istedim ama burayı terk etmediler. Ben de ailemle beraber Malatya’da kalmayı tercih ettim. Yurt dışında kalan biri olarak Türkiye’yi ve Malatya’mızı çok seviyorum, bunun üzerine kalma kararı verdim” ifadelerine yer verdi.
İsviçre’de güzel bir hayatı olduğunu ancak buna rağmen deprem sonrası Malatya’ya kalmaya başladığını ifade eden Akkoyun, “Malatyalılara seslenmek istiyorum. Depremden dolayı şehrimizi terk etmeyelim. Burada kaldıktan sonra kreş açarak memleketimize destek vermek için yatırım yaptım. Eğitim üzerine yatırım yaptığım için mutluyum. Kolay olan şey şehri bırakıp gitmekti ben ise kalarak burada birilerinin yaralarını sarmak ve yardımcı olmak için buradayım. Deprem etkilen çocukların psikolojisi kreşlerle yeniden normale dönecektir” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ