“Her Evden Bir Battaniye" kampanyası başlatıldı

“Her Evden Bir Battaniye" kampanyası başlatıldı

Genel 7.02.2023 17:06:35 0
“Her Evden Bir Battaniye
Tarih: 07.02.2023 17:06 Güncelleme: 07.02.2023 17:06
Afet bölgesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere Valilik koordinesinde "Her Evden Bir Battaniye" kampanyası başlatıldı.
AFAD toplantı salonunda düzenlenen yardım toplama çalışmaları ile ilgili toplantının ardından Vali Mehmet Makas, Erzincan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki yardım toplama birimini ve Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım toplama merkezini ziyaret etti.
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcıları Yunus Emre Temel ve Mehmet Deniz Arabacı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde, yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Makas, depremzedelere ulaştırılmak üzere çeşitli yardımlarda bulunan vatandaşlarla da sohbet ederek, teşekkürlerini iletti.
Başlatılan yardım kampanyası ile ilgili konuşan Vali Makas, “Erzincan’da her haneden deprem bölgesine bir battaniye diye başlıyoruz. Bunun haricinde, bölgenin ihtiyacı olan içme suyu, gıda ve yaşam malzemeleri gibi vatandaşlarımızın gönlünden ne koparsa, Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğumuz bu çadırda topluyoruz. Burada toplanacak ayni yardımlar tırlarla ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacak” dedi.
Konuşmasının devamında, her kesimden ve her yaştan vatandaşımızın kendi çabaları ve canıgönülden bir şeyler yapmaya çalıştığını belirten Vali Makas, "Erzincan’ın merkezine kurduğumuz bu çadırla ilimizde toplanan yardımları gereken yerlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Görüyoruz ki ilk saatlerden itibaren vatandaşlarımız yardım malzemelerini getirmeye başladı. Depremi en yakından bilen şehrin insanları olarak, tüm vatandaşlarımıza verecekleri desteklerden dolayı şimdiden şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ