Tarih: 03.08.2024 11:41

Heniyye Suikasti Krizi: İran'da Yüksek Rütbeli 20 Şüpheli Tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

İRAN'DA HENİYYE SKANDALI: 20 TUTUKLAMA

Tahran'da İsmail Heniyye'yi koruyamayarak İsrail saldırısında ölmesine neden olan İran yönetiminde, bu skandalı unutturmak için başlattılan iç soruşturmada 20 kişi tutuklandı.

TUTUKLAMALAR BAŞLADI

İran, İsrail'in son dönemde Hamas'ın siyasi temsilcilerini hedef aldığı bir dönemde, Gazze'de ateşkes için görüşmeler yürüten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümüyle ilgili sorumlulukları bulunanları adalete teslim etme çabalarına hız verdi. Heniyye, Tahran'da düzenlenen suikast sırasında hayatını kaybetti ve bu olay dünya genelinde geniş yankı uyandırdı.

İÇ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Yerel kaynaklar ve New York Times gazetesi, İran'da aralarında üst düzey subayların da olduğu 20'den fazla kişinin tutuklandığını duyurdu ve bu soruşturmanın zaman içinde daha fazla ayrıntıyı açığa çıkarması bekleniyor.

İRAN'DA İSRAİL İŞBİRLİKÇİLERİ ŞÜPHESİ

Olayın ayrıntılarına dair tartışmalar devam ederken, Heniyye'nin konakladığı odada önceden yerleştirilmiş sofistike bir bomba ile suikast gerçekleştirildiği iddiaları öne çıkıyor. Buna karşılık İran makamları, komşu bir ülkeden fırlatılan bir füze ile saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasını sürdürüyor. İran içindeki İsrail işbirlikçisi olabilecek şahısların varlığı ise bu skandalın daha da karmaşık bir hale gelmesine neden oluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —